Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bolaget som ger ut gratistidningen Metro dras med skulder och styrelsen uppges ha beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion. Arkivbild.

Tryckningen av Metro stoppas

Anställda på den krisande mediekoncernen Metro har inte fått sin lön för mars. Styrelsen uppges ha fattat beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion. Samtidigt kommer besked om att tidningen inte kommer ut på tisdagen.

- Efter förhandlingar under dagen har vi bestämt att inte trycka tidningen, säger en representant för tryckeriet Bold Printing i Akalla, där Metro trycks för att delas ut i Stockholmsregionen, till Dagens Nyheter.

Kravet var att Metro skulle förskottsbetala tryckningen, något som tidningen inte kunde göra, enligt DN, som också trycker sin Stockholmsupplaga på tryckeriet.

När TT talade med Bold Printings vd Erik Wallhed ville inte han bekräfta att Metro inte kommer ut på tisdagen.

- Ja, det får vi väl se.

- Jag kan varken bekräfta eller dementera det. Det är mellan oss och vår kund.

TT: Hur skulle du beskriva relationen med Metro nu?

- Vi har en bra relation, säger Erik Wallhed och avslutar sedan samtalet.

"Verkar vara många"

Den krisande tidningskoncernen Metro har skulder som utmätts av Kronofogden. Totalt uppgår skulderna till närmare nio miljoner kronor.

Ulrika Hyllert, ordförande för Svenska journalistförbundet (SJF), säger till TT att det är medarbetare på tidningen som inte fått sin marslön.

- Vi vet att det är medlemmar som inte har fått sina löner, och det verkar vara många, säger Ulrika Hyllert.

I ett brev till de anställda, som Expressen har läst, skriver Metros vd och ägare Christen Ager-Hanssen:

"Administrativt får man räkna med att det tar cirka en vecka innan marslönerna når de anställdas bankkonton".

Styrelsen i Metro Media House AB har nu fattat ett beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion, skriver tidningen. Någon ansökan finns ännu inte registrerad hos Stockholms tingsrätt.

"Oacceptabelt"

Någon särskild personalinformation har inte gått ut från ledningen under helgen och det har inte hållits några förhandlingar med personalen, enligt SJF.

- Det är oacceptabelt att göra så som vd och ledning. Det är brist på respekt för anställda och för medbestämmandelagen, säger Ulrika Hyllert.

TT har sökt Christen Ager-Hanssen och Metros publisher Thomas Eriksson.