Teslas styrelse har bestämt att företaget ska fortsätta vara börsnoterat. På bilden företagets vd och grundare Elon Musk. Arkivbild.
Teslas styrelse har bestämt att företaget ska fortsätta vara börsnoterat. På bilden företagets vd och grundare Elon Musk. Arkivbild.

Tesla stannar kvar på börsen

Elbilstillverkaren Teslas styrelse har beslutat att företaget ska fortsätta att vara börsnoterat. Beskedet kommer efter en skakig tvåveckorsperiod sedan grundaren Elon Musk hintat om att företaget kunde vara på väg att avnoteras.

ANNONS
|

Efter ett möte i torsdags där Musk rapporterade om insatserna för att avnotera företaget kommenterar nu sex styrelsemedlemmar diskussionen som pågått.

"Efter att ha gjort detta arbete och övervägt alla omständigheter tror han att det är bäst att inte längre fortsätta arbetet", skriver styrelsemedlemmarna.

Den var den 7 augusti som Elon Musk twittrade att han funderade på att avnotera företaget från börsen då han ansåg att privat ägande skulle vara det bästa för elbilstillverkaren. Enligt Musk skulle en investeringsfond i Saudiarabien hjälpa till att finansiera en eventuell avnotering av bolaget.

ANNONS

Men nu har Musk ändrat sig och meddelar att han tänker låta Tesla vara kvar på börsen.

"Jag visste att en privatisering av företaget skulle innebära en utmaning, men det är uppenbart att processen är betydligt mer tidskrävande och skulle leda till mer oreda än vad som var tanken från början", skriver Teslas grundare i ett blogginlägg på bolagets hemsida.

Tesla börsnoterades i New York 2010.

TT-Reuters

Fakta: Tesla

Tesla är en biltillverkare, numera även ett solcells- och batteri-företag, som startades i Kalifornien 2003.

Vd Elon Musk har sagt att det grundades som en upprörd reaktion på att General Motors (GM) drog tillbaka sin elbil EV1, och det uttalade målet är att ställa om världens transport och energi från fossilt till miljövänligare varianter.

Källa: TT:s nyhetsarkiv

ANNONS