Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det vankas strejk på spanska flygplatser. Arkivbild

Strejkvarsel hotar spanska påskflygningar

Påsksemestern i Spanien kan bli rörig. Det vilar bland annat ett strejkhot mot flygtrafiken i Spanien, som kan slå mot svenska turister.

Markpersonal på spanska flygplatser, organiserade av fackförbunden UGT och USO, har varslat om strejk den söndagen den 21 april och onsdagen den 24 april.

Enligt SAS saknas för närvarande information om eventuella konsekvenser för flygtrafiken till följd av strejkerna från spanska myndigheter.

- Vi vet inte i dagsläget den exakta omfattningen av det här. Så vi planerar att flyga som vanligt, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Hon tillägger att SAS – med trafik till Malaga, Alicante, Barcelona, Las Palmas och Palma de Mallorca – kommer att gå ut med information till berörda passagerare om det uppstår störningar i trafiken.

Från Norwegian är beskedet att man inte räknar med några strejkeffekter.

"Det ser inte ut som att våra resenärer kommer att påverkas", skriver presschefen Charlotte Holmbergh Jacobsson i ett sms.

Norwegian flyger enligt bolagets hemsida bland annat till Madrid, Barcelona, Malaga, Alicante, Murcia-Corvera och Palma de Mallorca.