ABB redovisar en högre nettovinst än väntat. Arkivbild.
ABB redovisar en högre nettovinst än väntat. Arkivbild.

Starkt kvartal får ABB:s aktie att rusa

Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB gör sitt främsta första kvartal sedan 2015 och redovisar en nettovinst som slår marknadens förväntningar.

ANNONS
|

Nettovinsten landade på 572 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,8 miljarder kronor, för första kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 724 miljoner dollar motsvarande period 2017.

Nettoresultatet var bättre än analytikernas förväntningar på 562 miljoner dollar, enligt en Reuters-enkät.

De oväntat höga nyckeltalen får industrikoncernens aktie på Stockholmsbörsen att stiga med 5 procent på torsdagsförmiddagen.

Intäkterna för ABB ökade till 8627 miljoner dollar, från 7854 miljoner dollar ett år tidigare, en ökning med 10 procent varav 1 procent är jämförbart, enligt ABB.

Orderingången kom in på 9772 miljoner dollar jämfört med 8403 miljoner dollar under samma period i fjol. Över det som är jämförbart ökar orderingången med 6 procent för alla divisioner inom industrikoncernen.

ANNONS

”Vi inledde 2018 med ordertillväxt inom samtliga divisioner, förbättrade intäkter och rörelseresultat. Integreringen av B&R följer tidsplanen väl och vi arbetar hårt med slutförandet och integreringen av GE Industrial Solutions, något vi förväntar ska ske under andra kvartalet 2018”, kommenterar ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer i ett pressmeddelande.

”Vi fortsätter att investera i försäljning, FoU (forskning och utveckling) och vår ledande portfölj med digitala lösningar, ABB Ability. Med ett ABB som slimmats och stärkts samt övergångsåret 2017 bakom oss har vi nu fullt fokus på våra kunder och ett kraftfullt genomförande”, kommenterar Spiesshofer vidare.

TT

ANNONS