Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stockholmsbörsen sjönk i linje med de ledande Europabörserna. Arkivbild.

SSAB stack ut på negativ börs

Ståljätten SSAB gick mot strömmen när Stockholmsbörsen backade. Även på de stora Europabörserna var det nedåt.

När Stockholmsbörsen stängde på onsdagen hade OMXS-index tappat 0,6 procent.

Nedgången var bred med SSAB som ett av få undantag. Aktien steg 3,2 procent sedan Goldman Sachs höjt sin rekommendation för aktien till köp.

Samtidigt uppges i Reuters analytikerprognos inför delårsrapporten att bolagets rörelseresultat ska stiga med 83 procent jämfört med samma period föregående år. Bolaget tros också ge en utdelning på en krona per aktie till skillnad från förra året då det inte blev någon.

Electrolux steg 0,5 procent. Bolagets pressavdelning säger till nyhetsbyrån Direkt att man inte påverkas av de handelstullar som ska införas på tvättmaskiner i USA.

Wallenbergs maktbolag Investor lyfte 0,5 procent efter tisdagens bokslut.

På förlorarlistan fanns Nordea som sjönk 1,6 procent inför torsdagens rapport liksom Astra Zeneca som backade 1,5 procent.

Försvarskoncernen Saabs aktie föll 1,9 procent efter uppgifter om att bolagets Gripen-affär med Brasilien kan vara i fara på grund av ett samgående mellan Boeing och Embraer.

Londonbörsens FTSE-index backade 1,1 procent, CAC-index i Paris sjönk 0,7 procent medan Frankfurtbörsens DAX-index tappade 1,1 procent.