Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elektronikföretaget Sony varslar 200 anställda om uppsägning vid mobilverksamheten i Lund, rapporterar lokala medier.

Sony varslar 200 anställda i Lund

Sony varslar 200 anställda om uppsägning vid mobilverksamheten i Lund, rapporterar lokala medier. Orsaken till sparpaketet är elektronikföretagets fallande mobilförsäljning.

Årets försäljningsprognos har justerats ner från 13,5 miljoner sålda mobiltelefoner förra räkenskapsåret till sju miljoner i år, skriver HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8till5.

- Därför sker en 50-procentig kostnadsreduktion globalt över två finansiella år, kopplat till smartphones. Det handlar om en kombination av övertalighet, effektiviseringar och integration med Sonys övriga verksamhet, säger Stefan Andersson, platschef vid Sonys mobilverksamhet i Lund, till sajten.

Sparpaketet ska genomföras före utgången av mars 2019 och kommer också att beröra ett okänt antal konsulter. Chefer har informerats om hur deras respektive avdelningar påverkas av sparpaketet och därefter har de informerat sina anställda. Lunds kommun och näringsminister Mikael Damberg (S) ska ha informerats inför varslet.

I dag finns omkring 1 200 anställda vid Sony i Lund, enligt SVT Nyheter Skåne.

- Vi är inte glada över det här beskedet naturligtvis. Det är det ingen som är. Men ska man vara lite galghumoristisk så börjar man få en viss vana nu, säger Ulf Bengtsson, lokalavdelningsordförande för Sveriges ingenjörer på Sony i Lund, till SVT.

- Vi fick en väldigt tydlig signal om att detta skulle komma vid kvartalsrapporten i oktober, så vi hade våra farhågor.