Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nissans vd Hiroto Saikawa har tagit över som bolagets ordförande efter det att Nissans styrelse sparkat Carlos Ghosn. Arkivbild.

Revisor: Nissan kände till Ghosn-pengarna

Den japanska biltillverkaren Nissan och bolagets revisor kände redan för fem år sedan till de stora utbetalningarna som gjordes till den sparkade ordföranden Carlos Ghosn, rapporterar Reuters med hänvisning till en källa.

Bolagets revisorer från Ernst & Young Shin Nihon ställde frågor om lyxbostäder som köptes för Ghosns räkning och andra ersättningar redan 2013, enligt källan. Nissan ska då ha svarat att transaktionerna och den finansiella rapporteringen var korrekt.

Nissan har tidigare hävdat att Ghosn i maskopi med medarbetaren Greg Kelly förde bolaget bakom ljuset när det gäller de omstridda utbetalningarna.

Företrädare för revisionsbyrån och Nissan vill inte kommentera uppgifterna.

Carlos Ghosn, tidigare hyllad för att ha byggt upp alliansen mellan franska Renault och de japanska bolagen Nissan och Mitsubishi, greps den 19 november. Japanska åklagare har efter en internutredning på Nissan anklagat honom för att ha dolt hälften av de utbetalningar som gjorts till honom.

Ghosn, som enligt japanska medier nekar till anklagelserna, sitter fortfarande i fängsligt förvar.