Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carlos Ghosn har gripits. Arkivbild.

Renault-aktien rasade efter gripen vd

Carlos Ghosn, vd för Renault och tillika styrelseordförande i japanska Nissan, har gripits i Japan. Nyheten fick Renault-aktien att rasa på Parisbörsen.

64-årige Ghosn ska under fem års tid ha mörkat inkomster för motsvarande nästan 400 miljoner kronor. Misstankar kring detta fick Nissan att tillsätta en utredning kring förutom Ghosn även ytterligare en styrelsemedlem hos den japanska biltillverkaren.

Efter en razzia på Nissans huvudkontor i Yokohama, rapporterade japanska Yomiuri att Ghosn har gripits. Uppgifterna, som senare under dagen bekräftades av Nissan, fick Renaultaktien att backa med som mest tolv procent på Parisbörsen. Den stängde drygt åtta procent ned på 59:06 euro.

Nissans aktie hann inte påverkas under måndagen, då Tokyobörsen hunnit stänga innan nyheten kom.

Det japanska företaget lutar åt att Ghosn med omedelbar verkan får lämna styrelsen, som sammanträder på torsdag för att fatta beslut i ärendet.

Brasilienfödde Carlos Ghosn ses som en djupt bidragande faktor till Renaults och Nissans framgång under senare år och han blev den förste personen någonsin att samtidigt vara vd för två företag på listan "Fortune Global 500" när han klev på som vd för båda bolagen 2005. Han lämnade sedan vd-posten för Nissan förra året.