Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är inte möjligt att ens få ett partiellt brexitavtal på plats till juli, slår den brittiske oppositionsledaren Jeremy Corbyn fast efter avbrutna samtal med Theresa Mays regering. Arkivbild.

Pundet faller efter avbrutna brexitsamtal

Det brittiska pundet har fallit till den lägsta nivån på fem månader efter det att sex veckors fruktlösa brexitsamtal avbrutits mellan premiärminister Theresa Mays konservativa parti och det oppositionella Labour-partiet.

Valutan har tappat i värde mot dollarn tio handelsdagar i rad och är med fredagens fall nere på 1:275 dollar per pund, den lägsta nivån sedan mitten av januari.

Bakom pundets fall ligger den stora politiska osäkerheten kring brexitprocessen sedan brexitdagen i mars skjutits upp till 31 oktober, med möjlighet för ett tidigare brittiskt utträde om det går att hitta villkor som får stöd i det brittiska underhuset och Bryssel.

De nu avbrutna brexitsamtalen, som pågått sedan början av april, syftade till att göra upp om ett formellt utträde före det att nästa EU-parlament inleder sin mandatperiod den 1 juli.

Pundkursen är med fredagens fall cirka 15 procent under nivån på pundet dagarna inför den brittiska folkomröstningen om EU-utträdet för snart tre år sedan, i juni 2016.