Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

General Electric pressas globalt av vikande orderingång. Arkivbild.

Pressat GE varslar i Växjö – igen

I fjol försvann ett 40-tal tjänster från General Electrics anläggning i Växjö. Men globalt är företaget fortsatt pressat ekonomiskt och nu varslas ytterligare 40 anställda från Växjöanläggningen, skriver Smålandsposten.

General Electric (GE) pressas av minskad orderingång. Våren 2018 varslades 30 anställda i Växjö när det multinationella företaget behövde minska sin arbetsstyrka globalt. Under den efterföljande hösten kom beskedet att hela produktionen i Växjö skulle läggas ner, vilket påverkade ytterligare ett tiotal tjänster.

Nu pågår förhandlingar om att dra ner med ytterligare 40 anställda.

- Vi är precis i början av den här processen, det här var vad vi kommunicerade med medarbetarna den här veckan, säger Andrea Doane, global kommunikationschef för GE Steam Power, till Smålandsposten.

GE köpte energiverksamheten från franska Alstom 2015. Då fanns det 250 anställda i Växjö, i dag är siffran 115 och ska alltså minska ytterligare. Men det är inte bara i Sverige som företaget drar ner. Tidigare i år meddelade GE att man skulle ta bort 470 tjänster i Frankrike.

Ännu finns inga planer på att stänga anläggningen i Växjö men vad som väntar framöver vill inte Andrea Doane sia om.

- Dagens energisektor är oerhört dynamisk, det här är vad vi gör när vi bedömer marknaden i dag. Vi måste helt enkelt fortsätta följa den och se hur det utvecklar sig, säger hon till Smålandsposten.