Orkaner blir allt vanligare.
Orkaner blir allt vanligare.

Orkaner blåste Swiss Re på delar av vinsten

Orkanerna Harvey, Irma and Maria blåste tillsammans bort 135 miljarder dollar från den amerikanska ekonomin 2017 och orsakade ett vinstfall för amerikanska återförsäkringsbolaget Swiss Re.

ANNONS
|

Nu förbereder sig bolaget liksom resten av branschen för att naturkatastrofer likt fjolårets kommer att inträffa betydligt oftare än vad de tidigare räknat med, rapporterar CNBC.

Klimatförändringarna värmer inte bara jorden, utan även haven, vilket är ett av skälen till varför vi måste räkna med att orkaner som dessa inträffar någon gång under en tioårsperiod och inte någon gång under ett århundrade, säger John Dacey, finanschef för Swiss Re, som är ett av världens största återförsäkringsbolag.

Bolaget som erbjuder försäkringar för försäkringsföretag lider fortfarande av från sviterna från 2017 som blev det dyraste för bolaget hittills på grund av en rad orkaner, bränder och jordbävningar i USA.

ANNONS

Återförsäkringsbolaget Swiss Re gjorde en vinst på 1,0 miljard dollar (8,8 miljarder kronor) för det första halvåret 2018, vilket kan jämföras med vinsten på 1,2 miljarder dollar (10,6 miljarder kronor) samma period i fjol. Analytiker hade, enligt en Reutersenkät, räknat med en vinst på 1,13 miljarder dollar (10,0 miljarder kronor).

TT

ANNONS