Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

...men Christofer väntar på första "egna" affären

Fastighetsbyrån fortsätter att plocka marknadsandelar och är landets största mäklarkedja. Även i Halmstad var Fastighetsbyrån störst under 2010. Christofer Svensson är nybliven fastighetsmäklare på byrån.

Trots en för närvarande tämligen trög marknad har han i höst varit delaktig i ett par affärer där fastigheter bytt ägare.
– Jobbet som mäklare är fullt av inspirerande utmaningar och känns helt rätt för mig, säger han. Målet är alltid att både säljare och köpare ska vara nöjda efter en affärsuppgörelse.

Christofer Svensson är en av totalt närmare 200 fastighetsmäklare i Halland. Efter fyra års högskoleutbildning, med 240 poäng och kandidatexamen i bygg- och fastighetsekonomi, fick han anställning på offensiva Fastighetsbyrån i Halmstad, som är en del av Swedbank.
– Det känns som en spännande bransch, som kräver både kompetens och social förmåga. Ingen arbetsdag eller fastighetsobjekt är det andra likt. Min inriktning är mot villor och fritidshus, säger Christofer, som ännu väntar på att få slutföra sin första ”egna” affär som fastighetsmäklare.

– Som ny i gamet behövs en viss inkörningsperiod, fortsätter han. Utmaningen är att försöka få in nya objekt och förmedla till marknaden. Det gäller att synas, att vara utåtriktad och agera professionellt vid värderingar och visningar.

Christofer svensson kommer ursprungligen från Eksjö. Innan yrkesutbildningen provade ex-smålänningen på jobb i olika branscher, som försäljare i klädbutik och bartender. Han har även tre års erfarenhet från Swedbanks telefon- och internetbank.
– Jag är serviceminded och hoppas på en lång yrkeskarriär som fastighetsmäklare, säger han.