Allmänna reklamationsnämnden har fått in 181 anmälningar mot IP-only i år. Arkivbild.
Allmänna reklamationsnämnden har fått in 181 anmälningar mot IP-only i år. Arkivbild. Bild: Jalle Torbjörnsson/IP-only/TT

Många klagomål mot fiberbolaget IP-only

ANNONS

Samtidigt som bredbandsbolaget IP-only får mest statliga bidrag för att bygga ut fibernätverket i landet har företaget anmälts 181 gånger till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i år, rapporterar SVT Nyheter.

-Det är ett stort misslyckande för oss. Vi prioriterar att få ner anmälningarna framöver. Min tro och förhoppning är att de kommer börja gå ner i slutet av det här året, säger Fredrik Borg, affärsområdeschef konsument på IP-only till SVT.

Totalt har företaget beviljats 845 miljoner kronor i bidrag varav 65 miljoner betalats ut hittills, enligt Fredrik Borg. Men flera av de projekt som bolaget får pengar för dras med förseningar, något som fått IP-only att vidta flera åtgärder.

ANNONS

-Vi har bland annat en ny organisation, byggprocess och kundkommunikation för att få ner förseningarna. Vi har mycket kvar att göra, men har ändå kommit en ganska bra bit på vägen, säger Fredrik Borg.

ANNONS