Kommunal, med ordförande Tobias Baudin, valde i december att liksom IF Metall ansluta sig till Svenskt Näringslivs och PTK:s uppgörelse om anställningsskyddet. Arkivbild
Kommunal, med ordförande Tobias Baudin, valde i december att liksom IF Metall ansluta sig till Svenskt Näringslivs och PTK:s uppgörelse om anställningsskyddet. Arkivbild Bild: Fredrik Sandberg/TT

LO: Kommunal och IF Metall bröt mot stadgarna

ANNONS

LO:s styrelse har beslutat att betrakta Kommunals och IF Metalls kovändning i frågan om las-uppgörelsen med Svenskt Näringsliv som ett brott mot LO:s stadgar, rapporterar tidningen Arbetet med hänvisning till ett pressmeddelande.

Fackförbunden inom LO är enligt stadgarna skyldiga att inhämta ett yttrande från LO:s styrelse inför beslut i principfrågor eller frågor av stor praktisk betydelse.

Vilka konsekvenser stadgebrottet får framgår inte.

"Dessa frågor är en del av en intern process och det kommenterar vi inte i media", skriver LO.

Det var i december som Kommunal och IF Metall överraskade många genom att ansluta sig till en uppgörelse om anställningsskyddet som träffats mellan Svenskt Näringsliv och PTK, trots att LO-förbunden tidigare dragit sig ur arbetet med att få en uppgörelse på plats.

ANNONS
ANNONS