Nokia-aktien rasar på Helsingforsbörsen. Arkivbild.
Nokia-aktien rasar på Helsingforsbörsen. Arkivbild.

Kursras för Nokia efter inledd utredning

Den finländska telekomjätten Nokias aktie faller på Helsingforsbörsen. Kursraset kommer sedan Nokia berättat om att det finns frågetecken kring regelefterlevnaden inom Alcatel-Lucent, som Nokia förvärvade 2016.

ANNONS
|

Nokia har inlett en utredning av transaktionerna och rapporterat misstankarna till berörda myndigheter, skriver bolaget i ett uttalande till Reuters.

I en rapport till USA:s finansinspektion SEC skriver Nokia att de misstänkta transaktionerna kan få juridiska följder, med åtal, böter eller civilrättsliga krav mot koncernen som kan få betydande effekter på verksamheten, varumärket, dess rykte och Nokias finansiella ställning.

Nokia säger i ett pressmeddelande att bolaget normalt inte kommenterar marknadsrykten, men väljer att göra det ändå, på grund av marknadsreaktionen. I uttalandet heter det att Nokia inte väntar sig att undersökningen ska leda till några straffrättsliga påföljder och om den trots allt gör det bedömer Nokia det sannolikt att de blir begränsade och icke-materiella.

ANNONS

Nokiaaktien föll inledningsvis med nästan 8 procent med vände senare upp och låg under sena eftermiddagen på minus 4,5 procent.

TT

ANNONS