Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Krogjätten O´Learys köper krisdrabbade Harrys

Krogjätten O´Learys - som grundades i Göteborg på 80-talet - tar nu över kedjan Harrys, som fått kämpa under Corona-krisen. Planen är nu att bli störst i Europa med 300 krogar totalt.

Sportiga franchisekedjan O'Learys grundades 1988 i Göteborg, men drivs idag från Stockholm med mer än 110 enheter över hela världen. Nu köper jätten alltså Harrys, vars första brasseri startades i Falkenberg 1993. I dag finns man på ett 20-tal orter runtom i landet. Även denna kedja består av franchisetagare och huvudkontoret finns i Göteborg.

Nu är planen att O´Learys med Harrys i sitt stall ska bli störst i Europa på sitt koncept ”eatertainment”: mat och dryck i kombination med bland annat sociala spel och sport. Målet är att ha fler än 300 enheter inom gruppen runt om i Europa år 2025, skriver man i ett pressmeddelande.

- Våra varumärken kompletterar varandra bra och även om båda verkar inom eatertainment-branschen har varumärkena två olika positioneringar i marknaden och olika målgrupper, säger Kenneth Lorentzen, VD på O’Learys Trademark, i meddelandet.

Enligt honom finns alla tecken på att eatertainment-genren kommer att växa rejält i framtiden, då man med mer hemmajobb ser att behovet av att umgås fysiskt ökar. Klart är att krogbranschen haft det tufft under Corona-krisen, inte minst Harrys som för ett år sedan fick ta ett kritiskt steg för sin överlevnad genom att gå in i företagsrekonstruktion. Den lyckades och i oktober kunde kedjan meddela att man stod på egna ben igen och att man hade etablerat fler nya restauranger under krisen än året innan.

När O´Learys nu tar över köper de 94 procent av aktierna i Harrys Pubar AB av nuvarande huvudägaren Christoffer Lundström med familj.

- Överenskommelsen med O’Learys innebär en enorm potential för Harrys krögare och alla våra gäster runt om i landet, som nu verkligen kan se framtiden an med tillförsikt, säger Christoffer Lundström i ett pressmeddelande.