Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hurra, hurra! Ett av börsföretagen på Wall Street firade bolagets 150-årsdag med tårta. Firandet kunde gälla för hela börsverksamheten efter en stark kursuppgång på måndagen.

Kraftigt upp på Wall Street

USA-börserna hämtade sig från förra veckans kraftiga ras och lyfte ordentligt på måndagen. Det var främst tecknen på att handelskriget mellan USA och Kina inte verkar bli så blodigt som fick marknaden att piggna till.

Enligt källor till The Wall Street Journal har samtal inletts mellan de båda länderna efter att USA tidigare hotat med tullar för över 60 miljarder dollar. USA:s finansminister Steven Mnuchin ska vara redo att besöka Peking för ytterligare förhandlingar.

Microsoft ledde utvecklingen på den tekniska sidan sedan Morgan Stanley målat upp en ljus framtid för teknikjättens molnverksamhet. Aktien steg 7,6 procent.

Intel var en annan vinnare sedan processortillverkarens aktie uppgraderats av en ledande mäklarfirma. Intel steg 6,3 procent.

Facebook hade det däremot svårare sedan myndigheten FTC startat en utredning om företagets datahantering. Om FTC finner att Facebook överträtt regelverket kan man bötfälla nätjätten med belopp i miljardklassen, beroende på att antalet användare är så stort. Aktien var ett tag under handelsdagen nere med mer än 5 procent men kursen hämtade sig och landade på plus 0,4 procent.

Dow Jones industriindex steg 2,8 procent, Nasdaqs kompositindex ökade 3,3 procent och S&P 500 gick upp 2,7 procent.