Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ericsson-konkurrenten Huawei räknar med kraftigt ökade intäkter för 2018. Arkivbild.

Kraftig intäktsökning för Huawei

Kinesiska telekomjätten Huawei räknar med en intäktsökning på 21 procent i år, enligt bolagets nuvarande styrelseordförande Guo Ping.

Det innebär att Ericsson-konkurrentens intäkter för 2018 spås landa på 109 miljarder dollar, motsvarande cirka 985 miljarder kronor. I år är första året som intäkterna för världens näst största smartphonetillverkare passerar 100 miljoner dollar.

Enligt Guo Ping har bolaget också säkrat 26 stycken 5G-kontrakt världen över under året, vilket gör bolaget till världens största leverantör av 5G.

Pressen har ökat på Huawei sedan flera länder med USA i spetsen bojkottar utrustning från den kinesiska leverantören av säkerhetsskäl. På torsdagen rapporterade Reuters med hänvisning till källor att den amerikanska staten förbereder en exekutiv order för att hindra amerikanska företag från att använda utrustning från Huawei och ZTE.

Tidigare i december greps Huaweis finanschef och dottern till bolagets grundare Meng Wanzhou i Kanada för misstankar om att hon mörkat kopplingar till ett företag som trots USA:s sanktioner försökt sälja utrustning till Iran. Hon släpptes senare mot borgen.