Google släpper nu en ny version av sin telefon Pixel. Den kommer i två storlekar.
Google släpper nu en ny version av sin telefon Pixel. Den kommer i två storlekar.

Google släpper ny telefon

ANNONS
|

Google har släppt den tredje versionen av sin telefon Pixel. Samtidigt presenterade företaget sin första läsplatta och en smarthögtalare med skärm som drivs av artificiell intelligens.

Företaget höll tio presentationer av sina nya produkter runt om i världen, som New York, London, Paris, och Tokyo. Det är en indikation om att nätjätten gärna försöker vidga sig geografiskt och en dag hoppas göra en telefon som blir lika populär som Apples Iphone.

Googles mjukvara Android styr de flesta av världens smarta telefoner men för tre år sedan började man även rikta in sig på hårdvara för att få full kontroll över produktionen.

ANNONS

Pixel 2 och Pixel 2 XL såldes i 2,53 miljoner exemplar under nio månader. Pixel 3 och dess större variant hoppas bli en större framgång. I USA kommer den att säljas för 799 dollar, motsvarande 7200 kronor. Det är ännu inte känt vad Pixel 3 kommer att kosta i Sverige.

Mobiltelefonen har en skärm som går kant till kant, för att erbjuda mer skärm utan att göra telefonen större. Den är nu 5,5 tum för Pixel 3 och 6,3 tum för Pixel 3 XL.

TT-Reuters

ANNONS