Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carlos Ghosn, som formellt behållit posterna som vd och ordförande i franska Renault, är delgiven misstanke om ekobrott i Japan. Arkivbild.

Ghosn blir kvar i fängsligt förvar

Japanska myndigheter håller kvar den sparkade och ekobrottsmisstänkte Nissan Motor-ordföranden Carlos Ghosn i ytterligare tio dagar i fängsligt förvar, rapporterar Reuters med hänvisning till japanska medier.

Carlos Ghosn greps den 19 november och japanska myndigheter har till den 10 december på sig att precisera sina anklagelser eller försätta honom på fri fot.

Ghosn har sedan han greps fått sparken som ordförande från både Nissan och Mitsubishi, som ingår i en allians av fordonstillverkare. Han har dock formellt kvar sina jobb som koncernchef och ordförande i franska Renault, som också ingår i alliansen.

Den franska fordonsjätten Renault äger 43 procent av Nissan, som i sin tur äger 15 procent av Renault och 45 procent av Mitsubishi.

Nissan har anklagat Ghosn för att ha dolt stora delar av sina inkomster och använt företagets pengar för privata ändamål. Men Ghosn nekar till anklagelserna.