Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nöjd lots. ”Ett superbra beslut för våra ungdomar”, menar Linda Wennerholm, tillväxtlots på Region Halland.

Enklare regler för unga entreprenörer

Länsstyrelsen i Hallands län lättar på reglerna för UF-företag och sommarlovsentreprenörer vars affärsidé är transport av avfall. Ansökan om transporttillstånd förenklas och avgiften på 1 350 kronor slopas.

Regellättnaden innebär att de elever som inte vill avveckla till exempel sitt UF-företag kan vara entreprenörer på riktigt efter utbildningen under en begränsad tid.
– Beslutet är unikt och superbra för våra ungdomar. Länsstyrelsen gör en fenomenal insats som under- lättar för dem att driva vidare sina företag, säger Linda Wennerholm, tillväxtlots på Region Halland.
Regellättnaderna för kommunernas konceptföretag har tillkommit i samråd med Region Halland, kommunerna, Svenskt Näringsliv, Företagarna samt Ung Företagsamhet och gäller från och med i år.
Än så länge gäller beslutet transportföretag med inriktning på ofarligt hushållsavfall som pet-flaskor, tidningar och glas.
– Vi har som mål att byråkratin ska minska även för livsmedelstillstånd. Många ungdomar har som affärsidé att driva caféer eller liknande, säger Linda Wennerholm.