Röda siffror på Europabörser. Arkivbild.
Röda siffror på Europabörser. Arkivbild.

Allmänt deppigt på Europabörserna

Efter en positiv inledning vände Stockholmsbörsen nedåt och det breda OMXS-indexet slutade på minus 0,9 procent. Även på de ledande börserna i Europa var mungiporna nedåt.

ANNONS
|

Bland storbolagen på OMXS30 föll 24 av 30 aktier på onsdagen. Verkstads- och telekomsektorn var ett par av de sektorer som hade en deppig dag. Sandvik och Boliden tappade båda 4,2 procent och för Alfa Laval var det minus 3,5 procent. Kinnevik gick minus 2,4 och Tele 2 tappade 1,5 procent.

Trots att butikskedjan Clas Ohlson redovisade bättre försäljning i juli jämfört med samma månad i fjol så backar bolaget. Aktien föll 2,2 procent.

Även på de ledande Europabörserna var tonläget i moll. Londonbörsens FTSE100-index sjönk 1,5 procent och Paris CAC40-index tappade 1,8 procent. Frankfurtbörsens DAX-index handlades nedåt 1,6 procent.

ANNONS

Oron för en fördjupad Turkietkris fortsätter trots lirans stadiga återhämtning sedan djupdyket tidigare i veckan. Under onsdagseftermiddagen kostade en dollar 6:08 lira. Det kan jämföras med 6:86 lira per dollar i måndags.

På valutamarknaden kostar en euro 10:45 kronor och en dollar 9:22 kronor.

TT

ANNONS