Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dragan drog pressuppbåd till Kvibille

Det är inte varje dag som en liten halländsk by som Kvibille får ett nytt bankkontor. Det är definitivt inte heller varje dag som chefen för sagda kontor visar sig heta Dragan - alias komikern Peter Wahlbeck. - Det blir en TV-serie i SVT som kommer att bli det totala genombrottet, säger Peter Wahlbeck om "Bank für alle", som serien ska heta.
Redan i somras, mitt i värsta semestertid, berättade vi om herrar Peter Wahlbecks och hans konstnärskompis Mikael Ericssons senaste "für alle"-satsning. Ett minst sagt spretigt projekt som resulterat i skivor, teater, minst två tv-serier, happenings och till och med balett.

Nu har inspelningsarbetet startat för fullt i Kvibille till allmänhetens stora förundran.

Paret har jobbat i tre år med att skriva manus på serien "Bank für alle". Handlingen går i korthet ut på att Wahlbecks kultfigur Dragan helt sonika tar över Harrys Bank som ligger i Kvibille. I gamla postens lokaler för att vara exakt. Dessa har byggts om till banklokal under de sex veckor som serien spelas in i ett rasande tempo. Även anrika gästgiveriet förekommer på ett hörn. Bland annat spanar gästgiveriets chef Manolito (också spelad av Wahlbeck) på banken. Bankrån utlovas också:

- Vi har haft stor hjälp av lokala förmågor i olika småroller, säger Peter Wahlbeck.

Till exempel de tre absurt utstyrda bankrånarna som kommer från Sturegymnasiet.

Men här finns "riktiga" skådespelare också:

- Vi har med Ted Åström, Hans Mosesson, Mariann Rudberg, Malin Norberg och Michael Reuter som Dragans kompis Alu, säger Mikael Ericsson, som själv inte står på scenen utan enbart svarar för regin.

Vad säger då en gammal film- och teaterräv som Ted Åström om att göra TV-serie med Für alle-gänget?

- Här är det mer drag, det är verkligen kul. Inte som någon sagt att film är ett utländskt ord som betyder väntan!

Men vänta lär vi få göra, för även om serien nu spelas in för fullt och alla tagningar är klara om några veckor dröjer det med visningen i tv. Klippningen beräknas vara klar i mars nästa år, och sedan är det bara att hoppas att det ska gå att knö in de sex avsnitten före sommaren.

Fast det kanske blir efter sommaren.

STAFFAN SJÖBERG

035-21 88 65 [email protected]