Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det här betyder absolut inte att vi minskar våra ambitioner på marknaden i Falkenberg, snarare tvärtom." Håkan Anderberg, vd på Dina försäkringar i Falkenberg, som till sommaren stänger sitt lokala kontor. Foto: Privat

Dina försäkringar lämnar Falkenberg

Till sommaren läggs kontoret i Falkenberg ner och verksamheten, med personal, ska i stället samlas i Halmstad och Varberg. – Förändrade köpmönster och kundbeteenden gör det nödvändigt att göra den här typen av förändring, säger vd:n Håkan Anderberg

Försäkringsbolaget Dina försäkringar gör om sin organisation, vilket innebär att lokalkontoret i Falkenberg försvinner. Beslutet fattades efter fackliga förhandlingar i månadsskiftet november december.

– Då bestämdes att man ska utgå från två kontor, ett i Halmstad och ett i Varberg. Det betyder att vi lägger ner kontor i Kinna, Hishult och Falkenberg, säger Håkan Anderberg som är vd för Dina försäkringar Kattegatt.

 

Kontoret i Falkenberg ska avvecklas till sommaren, troligtvis runt halvårsskiftet. Det åtta anställda som jobbar där kommer flytta till Varberg eller Halmstad.

– Man kommer vara fler på varje plats och på det sättet ska man få till en bättre hantering av telefoni och tillgänglighet. Vi ser att det är sårbart om man är en eller två som sitter och upprätthåller kundtjänst på en ort till exempel, säger Håkan Anderberg.

 

Han säger att de också gör omorganisationen eftersom kundernas beteende har förändrats. Det är färre som besöker de fysiska kontoren och fler som vill ha hjälp via telefon och mejl. Företagskunder och lantbrukskunder kommer däremot i fortsättningen besökas på plats som vanligt med samma kontaktpersoner. – De som kommer märka detta är privatkunder som av en eller annan anledning har haft för vana att besöka oss på kontoret fysiskt, men det är en skara av försäkringstagare som blir färre och färre, säger han och fortsätter.

– Det här betyder absolut inte att vi minskar våra ambitioner på marknaden i Falkenberg, snarare tvärtom. Exakt utflyttningsdatum är inte klart än men Falkenbergskontoret kommer att ha öppet som vanligt fram tills dess.