Krogsered-profilen Sara Ljungström, som har skickat in ett förslag om att bygga badhus i Ätran. Foto: Ola Folkesson. 
Krogsered-profilen Sara Ljungström, som har skickat in ett förslag om att bygga badhus i Ätran. Foto: Ola Folkesson. 

Dags för Ätran-borna att få en egen simhall?

Frågan om att bygga badhus i Ätran har länge varit aktuell. Nu har Krogsered-profilen Sara Ljungström på nytt skickat in ett medborgarförslag om att slå slag i saken.

ANNONS
|

I dagsläget finns ett utomhusbad i Sjöviken, som de boende i inlandet i Falkenbergs kommun kan tillgå under badsäsongen. Bassängen är välbesökt av framförallt barn och unga.

Sara Ljungström uppmanar Falkenbergs kommun att återigen ta upp frågan om ett badhus i Ätran. Säsongen är kort och invånarna i inlandet behöver nära tillgång till bad året om. För att bygga badhuset finns goda skäl, menar hon. Sara Ljungström lyfter fram såväl folkhälsoperspektivet som gemensamhetsskapande aspekter.

Det växande antalet pensionärer i regionen behöver någonstans dit de kan ta sig för att koppla av, och patienter med reumatism skulle i så fall få tillgång till en särskild varmvattensbassäng. I medborgarförslaget skriver hon att en simhall skulle stärka skolan i Ätran och blir en morot för barnfamiljer att flytta dit och till angränsande socknar. Ätran beskrivs som en viktig knytpunkt för samhällen och byar som Fegen, Gunnarp, Gällared och Krogsered, där Sara Ljungström bor.

ANNONS

För att vara intressant som boplats behöver denna del av kommunen stöttas. En simhall skulle främja ökad simkunnighet och ge möjligheter för motionssim och på så vis sätta guldkant på tillvaron, enligt Sara Ljungström.

Till sist citerar Sara Ljungström ur en skrift som Sveriges Kommuner och Landsting gav ut 2014: "Bad tillhör de mest uppskattade fritidsaktiviteterna bland alla åldrar".

En folkkär profil i Krogsered.

Vinnare av snapsvise-SM.

Flitig medarbetare i lokalbladet Inlandstidningen.

Verksam som illustratör och barnboksförfattare.

Var tidigare i år med och återinstallerade Krogsereds busskur under jubel.

ANNONS