
Mjuk exotisk kaka toppad med sötad grädde och hasselnötter (glutenfri) (10 bitar)
Ingredienser:
Smör och riven kokos till formen
Fruktmix:
130 g fryst passionsfrukt (8 st kuber)
75 g frusen mango
1 clementin
Kaksmet:
3 ägg
1,5 dl råsocker
2 dl glutenfritt havremjöl (du kan också välja att själv mixa glutenfria havregryn till ett fint mjöl)
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Topping:
2 dl vispgrädde
0,5 dl råsocker
Rostade och hackade hasselnötter
Gör så här:
1. Smörj och bröa en sockerkaksform med smör och riven kokos.
2. Fruktmix: Tina passionsfrukt och mango. Mixa alla frukter och sila bort kärnorna från passionsfrukterna.
3. Kaksmet: Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.
4. Vispa ägg och råsocker med elvisp i några minuter. Sikta ner de torra ingredienserna. Häll i de mixade frukterna och rör försiktigt ihop en jämn smet.
5. Häll smeten i sockerkaksformen och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka så den är torr. Låt svalna.
6. Topping: Vispa upp grädde och råsocker till ett fluff. Dekorera kakan med fluffet och strö över hasselnötter.

Mjuk citron- och vallmokaka (10 bitar)
Ingredienser:
Kaka:
1 dl flytande smör
1 dl strösocker
2 ägg
zest från 1 citron
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Frosting:
2,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
2 tsk citronsaft
2 tsk blåa vallmofrön
Gör så här:
1. Kaka: Sätt ugnen på 180 grader över- och undervärme. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 26 centimeter i diameter.
2. Vispa ihop smör, strösocker och ägg för hand i en bunke.
3. Tillsätt resterande ingredienser, sist mjölken, och rör ihop en slät smet.
4. Häll smeten i formen i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
5. Frosting: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp till ett fast fluff. Dekorera sedan kakan med frostingen och toppa eventuellt med lite mer vallmofrön.