Brottsplats. Ambulanspersonal blev hotad till livet på vårdcentralen Centrum i Laholm.
Brottsplats. Ambulanspersonal blev hotad till livet på vårdcentralen Centrum i Laholm.

Berusad man gav sig på ambulanspersonal

Polis fick i går rycka ut till vårdcentralen Centrum i Laholm. En berusad man misshandlade och hotade döda en ambulanssjukvårdare.

ANNONS
|

Händelsen inträffade vid tretiden på onsdagseftermiddagen.

Förbipasserande hade träffat på den kraftigt onyktramannen liggandes på gatan vid parkeringsplatsen utanför vårdcentralen.

De sade till innepå vårdcentralen. En sjuksköterska och en läkare skickades ut med en brits. Personalen tittadetill mannen ochvaldeatt tillkalla ambulans.

Ambulanspersonalen tog in mannen bak i ambulansen och tog hand om honom på platsen. När det inte fanns mer att göra ringde de efter polis, som skulle köra hem honom till hans bostad.

Men då blev mannenvåldsam, enligt uppgift från polisen. Han hotade först att döda ambulanssjukvårdaren och slog sedan honom med ett våldsamt slag i pannan. Ett andra slag träffade över struphuvudet.

ANNONS

Ambulanssjukvårdaren blev skärrad och rädd, och fick förstås ont. Polisen fick nu ett nytt samtal om att skynda sig till platsen.

Polispatrullen tog hand omden berusade mannen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Han fördes till polisstationen i Halmstad. Där fick han sova ruset av sig innan det kunde hållas förhör.

Den 47-årige mannen misstänks för hot och våld mot tjänsteman. Laholmspolisen beskriver den misstänkte som en person som är känd för sitt alkoholmissbruk.

ANNONS