Annandagsbandyn begränsas för att hålla avstånd

Annandagsbandyn, folkfesten som infaller vartannat år på Sjöaremossens isbana, är precis bakom hörnet. Trots att det nya restriktionerna inte rör utomhusevenemang har Frillesås bandyklubb ändå valt att begränsa antalet besökare, från 1500 till 1000 personer.
– Vi hoppas ändå kunna erbjuda folkfesten som det brukar även i år, säger Daniel Lönnqvist, säkerhetsansvarig.

ANNONS
LocationFrillesås, Väröbacka||

De nya åtgärderna för att minska smittspridningen trädde i kraft dagen innan dopparedan. Bland annat drabbades restauranger och köpcentrum samt arrangemang som hålls inomhus. Först var Frillesås bandyklubb oroliga över hur det skulle drabba den svenska bandytraditionen, annandagsbandyn.

– Förra året blev det ingen tyvärr på grund av corona. Men publikrekordet här är nästan 1800 personer, det var när vi mötte Hammarby för några år sedan, säger Fredrik Brorsson, pressansvarig i FBK.

Annandagsbandyn – en lång tradition

Det rekordet kommer inte kunna slås i år. De får lov att ta in 1500 personer på Sjöaremossen men de har valt att begränsa det till 1000 personer.

ANNONS

– VI har inga restriktioner eftersom vi är utomhus men vi vill ändå kunna säkerställa så att folk kan hålla avstånd om det vill, säger Fredrik Brorsson.

Annandagsbandyn är nästan lite heligt berättar han, förr var annandagen premiärdatum för seriespelet.

– Det är jättehäftigt, en riktig folkfest. Vi möter Vänersborg och det brukar vara ett hundratal supportrar från dem också.

”Köp biljett innan”

De har vidtagit flera åtgärder för smittspridning under annandagen. Bland annat kommer flera entréer och toaletter vara öppna, bara ha servering utomhus, skyltning och handsprit.

Säkerhetsansvarig Daniel Lönnqvist förklarar att det är viktigt att de gör allt för att minska smittspridningen så gott de kan.

– Det blir inte rimligt att hålla avstånd om vi släpper in 1500 personer. Vill man vara säker på att komma in bör man köpa sin biljett innan. Sen hoppas vi såklart att alla som vill ska kunna komma, säger han.

Elitserielaget: en stolthet i Frillesås

Daniel Lönnqvist har varit säkerhetsansvarig sen klubben gick upp i elitserien. Han brinner för klubben och har varit på många annandagsbandyn.

– Det är en riktig folkfest. Blir det fint väder finns det inte mycket som slår en fin dag på Sjöaremossen. Det är fantastiskt att vi har ett lag i elitserien, i högsta ligan i Sverige. Det är en stor grej för hela bygden. Det krävs många ideella krafter men jag tycker vi har fantastiskt sammanhållning. Vi vill genomföra den är folkfesten på ett säkert sätt, säger Daniel Lönnqvist.

ANNONS
ANNONS