"Allt vi har är en bild på en död katt"

Den döda katten vid Örjans Vall är inte ett prioriterat ärende för polisen. – Det finns ingenting att utreda, säger Martin Inglund, vid polisen i Halmstad.

ANNONS
|

Hallandsposten skriver om katten som enligt en polisanmälan har blivit torterad och upphängd i ett rep i en trädgård vid Örjans Vall. Ett inlägg på Facebook om det makabra fyndet har fått stor spridning med hundratals delningar och upprörda kommentarer, delvis med innebörden att de som har begått brottet borde gå ett liknandeöde till mötes.

Katten hittadesdock inte upphängd utan liggande på en gräsmatta. Den fotograferades på avstånd.Och sedan var den borta.

Läs också: Många frågor kring lemlästad katt

Polisens utredningschefi Halmstad, Martin Inglund, menar att man i nuläget är långt från att kunna misstänka brott.

– Om det kommer fram nya uppgifter så tittar vi naturligtvis på dem, men som det ser ut i dag har vi ingenting att gå vidare på. Vi vet inte vem som är ägaren, vi vet inte var katten är och skadorna, som vi inte heller har kunnat se, kan lika gärna ha orsakats av andra djur om den har legat död länge, säger han.

ANNONS

Samtidigt har en insamling startat för att få in tips som kan leda till att fallet klaras upp. Insamlingen sker på privat initiativ, men många har vänt sig till Kattfotens katthem med frågor om hur man kan bidra.

– Vi har märkt av ett väldigt stort intresse, säger Mia Carlsson.

Kan inte katten ha fått sina skador av andra djur?

– Den här katten har utsatts för tortyr, det är jag hundra procent säker på, säger Mia Carlsson, som dock inte har sett katten själv, men känner till skadorna och omständigheterna kring fyndet.

På Kattfotens katthem vet man vilka ägarna är. Katten ska ha varit försvunnen i närmare två veckor.

– Ägarna är bedrövade och det är vi med, säger Mia Carlsson och förklarar att katten kommer från Kattfoten och därför känns det extra tufft.

På katthemmet ifrågasätter man polisens slutsats att ärendet inte kan utredas när vittnen har sett polisen hämta katten.

Vid polisen däremotkänner inte man till att katten skulle ha hämtats. Svaret vi får är att det i så fall kan ha gjorts av en patrull som har haft vägarna förbi. Har de passerat och trott sig bara plocka bort en död katt från en gräsmatta så är det inte säkert att det har gjorts någon anteckning av händelsen.

ANNONS
ANNONS