Foto: Maja Geffen/arkiv
IDÉ SOM VÄCKER KÄNSLOR. Forne kommunalrådet Lars-Olof Johansson rörde om i pastoratet när han föreslog försäljning av församlingshem.
Foto: Maja Geffen/arkiv IDÉ SOM VÄCKER KÄNSLOR. Forne kommunalrådet Lars-Olof Johansson rörde om i pastoratet när han föreslog försäljning av församlingshem.

Öppet möte med fyra församlingar

Hela församlingarna måste samarbeta om församlingshemmen ska få vara kvar. Så säger kyrkonämndens ordförande Lars-Olof Johansson.

ANNONS
|

Lars-Olof Johansson (c) tillträdde nyligen på sin post. Det var han som föreslog att församlingshemmen ska säljas. Hela kyrkofullmäktige röstade med honom.

Samtidigt lovade fullmäktige att ompröva beslutet om det kommer in bättre förslag för att styra upp ekonomin.

– Men om det ska bli någon annan lösning än försäljning, så krävs det en kraftsamling i respektive församling. Då måste fler jobba med att finna en lösning. Och det ska vara en lösning som inte belastar pastoratet ekonomiskt, säger Lars-Olof Johansson apropå protesterna i Fotskäl.

Den 14 januari kommer Lars-Olof Johansson att medverka vid ett öppet möte i Fotskäl.

– Vi ska träffa fyra församlingar på det här viset och diskutera. Sedan samlar vi alla synpunkter och går igenom dem i nämnden, och funderar på om det går att göra på något annat sätt än att sälja.

ANNONS

Lars-Olof Johansson utesluter inte att det i slutänden kan bli olika lösningar på de berörda orterna.

ANNONS