Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åtal för misshandel av funktionshindrad

Den funktionshindrade mannen som tar sig fram med kryckor, rollator och permobil misshandlades så svårt att överläppen sprack och en tand lossnade.

Nu åtalas en av de misstänkta gärningsmännen vid tingsrätten i Halmstad för två fall av misshandel, den ena grov, samt narkotikabrott, eget bruk.

Den åtalade i 40-årsåldern ska tillsammans med en okänd gärningsman ha tillfogat sitt offer, funktionshindrad efter två strokes, smärta, känslobortfall och tandskada genom att slå honom i ryggen och huvudet.

Det ska ha skett under en våt fest i den åtalades lägenhet den 5 oktober förra året. När offret med blödande mun och näsa ska ta sig nedför trapporna till sin permobil ska de ha knäckt hans krycka efter att ha hotat med mer stryk.

Tre veckor senare är det dags igen på gatan utanför en bilverkstad och en livsmedelsaffär. Den åtalade ska ha tilldelat den funktionshindrade mannen smärta, rodnad, svullnad och sårskada vid vänstra ögonbrynet genom att slå honom i huvudet flera gånger.

Händelsen videofilmades av en yngling som råkade passera och på filmen hörs den åtalade tala om den första misshandeln.

Men den åtalade nekar till brott och uppger att den misshandlade inte ens varit i lägenheten. Åklagaren anser att gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att två mot en angripa en funktionshindrad som har svårt att värja sig.