Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Komikerduo. Kompisarna Jesper Odelberg och Anna Siekas kommer till Black Pearl i Varberg med en gemensam stå upp-show på måndag 23 juli och uppträder dagen efter även i Kungsbacka. Anna är en relativt ny förmåga från Gävle, medan Jesper firar 20 år som artist.

Ny stå upp-komiker showar med Odelberg

SittNerStandUp är det lämpliga namnet när komikerduon Anna Siekas och Jesper Odelberg ska få publiken att sätta skratten i halsen i Varberg på måndag. - Vi gillar att gå över gränsen, säger Anna.

Samuel Carlsson och Pelle Segerbrand driver den nya humorklubben som under sommaren håller till på Black Pearl varannan måndag och på Ester i deras hemstad Kungsbacka vissa tisdagar. Niklas Andersson var först ut i Varberg och 23 juli kommer Anna Siekas och Jesper Odelberg, som firar 20-årsjubileum som artist.

- Jag hade inte sett Jesper på tv och visste inte vem han var när vi skulle uppträda på samma ställe i Gävle. Någon beskrev honom som en rolig kille i rullstol, men för mig är han bara en briljant komiker, säger Odelbergs nya kollega Anna Siekas på telefon.

Sedan kan hon ändå inte låta bli att skämta om att det nog blir hon som står upp och Jesper som sitter ner på scen…

Jesper Odelberg kommer från Ljungskile och blev känd som Sveriges första cp-skadade ståuppare i programmet "Släng dig i brunnen" 1997. Just på måndag fyller han för övrigt 42 år. Anna Siekas och Jesper hittade varandra snabbt och blev kompisar både på och utanför scenen.

- Vi sparkar uppåt båda två och har alltid känt oss utanför, men insett att det viktiga inte är att passa in i samhället utan att passa in i sig själv. Vi är feminister och mot rasism och gillar när publiken skrattar, men sedan känner att det där nästan inte var okej att ha roligt åt, berättar Anna.

Duon arbetar med en humoristisk föreställning som blandar standup, teater och musik, som de ska turnera med under hösten och nästa år. I Varberg blir det mer klassisk stå upp-komik.

- Jag är kostrådgivare och driver gym, och brukar prata om bland annat mat, kroppen, kvinnan och sådant som kan väcka olika fördomar, som att jag är en ensamstående mamma som har barn med en muslim.

I Varberg blir det gott om ståuppare den kommande veckan. På tisdag, när Odelberg och Siekas uppträder på Ester i Kungsbacka, kommer den helmanliga turnén Badjävlar med herrarna Schyffert, Lindström, Betnér, Rheborg, Gustafsson och Apelgren.

Som en genusmässig motvikt arrangerar Majas vid havet en kvinnlig komikerfestival med bland andra Moa Svan, Petrina Karlsson, Shanthi Rydwall-Menon, Pernilla Hammargren och Matilda Berggren.

- Det är tuffare som kvinna i komikerbranschen, för vissa personer har en förutfattad mening att män är roligare och kan tycka att kvinnor som tar stor plats är skrämmande. Men jag känner att jag behövs och tycker att det är kul att Jesper vill jobba med mig, avslutar Anna Siekas.