Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nu vågar man snacka med Oskar

Han gjorde sin första match från start i A-laget och blev matchhjälte. – Jag är väl en krigare som passar på vårplaner, sa Oskar Larsson efter 1–0 mot Halmia.

Oskar Larsson satt på bänken förra säsongen. Men nu när Ullared gjorde sin historiska och första match i division 2 fick han tränaren Uno Anderssons förtroende.

Och han tog chansen!

Läs också: Vill inte avslöja hemligheten

- Det här har vi ju gått och väntat på i tre månader, vi började träningen den 11 januari. Och att vinna en premiär som nykomling...

Oskar Larsson var redan från start stark i luftrummet på sin plats på det centrala mittfältet. Och kunde varit målskytt redan i den fjärde minuten efter en nick.

- Jag var rätt besviken att jag inte satte den. Det var ett så bra inlägg av David (Wallnedal). Men jag tog fart och kom lite långt fram och försökte springa in den, sa Oskar.

Men i den 24:e minuten var det dags för huvudet att tala. John Nilsson slog en perfekt hörna.

- Halmia spelade zon och vi tryckte in laget i straffområdet. Men vi hade sagt att jag skulle smyga ut lite och det överraskade deras backar så jag fick öppet mellan två av dem, sa matchhjälten.

Och nicken satt stenhårt bakom Malte Påhlsson i Halmias mål.

- Huvudet är något av mitt kännetecken, sa Oskar.

Och hans mentalitet ett annat. Det var en av anledningarna till att Uno Andersson startade med Larsson på mitten.

- Vi behöver honom i den här typen av matcher, på tyngre planer och det är ett kärnkraftverk vi har. Men en annan egenskap är att han verkligen hatar att förlora, och att det är på riktigt. Hade vi inte vunnit den här matchen när han gjort mål skulle vi inte kunnat umgås på vecka, sa Uno.

Nu kan de träffas på nästa träning och bara le åt varandra!

Seriefavoriten Halmia startade matchen bäst, men sakta åt sig Ullared in och segern var inte orättvis.

Man samlade på sig flera chanser, även om Halmia också gjorde det, speciellt på slutet när Simon Grenvi-Gustavsson och John Nilsson höll på att ställa till det i den 90:e minuten. Men en Joe Sise, med mer eller mindre öppet mål, lyckades slå bollen utanför.

- Så onödigt, men skönt att de brände den, sa Uno.

Och på övertid räddade Ullaredmålvakten ännu ett skott av Joe Sise.

- Vi gör ett enormt lagarbete. Halmia har mer boll, men det står inte i historieböckarna efter den här matchen. Jag tycker att vi är sylvassa i omställningarna och Andreas Litzell kunde ha gjort 2–0 på sitt friläge, menade Uno.

Och nykomlingen slår alltså seriefavoriten som spelade i söderettan förra säsongen.

- Alla utom vi själva hade förväntat sig en Halmiaseger, men vi tryckte på att vi hade världens chans.

Och den tog Ullared.