Viktor Frisk fick som sista deltagare innan kvartsfinal lämna Let's Dance. Arkivbild.
Viktor Frisk fick som sista deltagare innan kvartsfinal lämna Let's Dance. Arkivbild.

Viktor Frisk fick lämna Let's Dance

Efter åtta veckor fick Viktor Frisk lämna Let's Dance. Efter att ha dansat slowfox till en egen låt som framfördes av parhästen Samir Badran var det en glädjestrålande Viktor som fick lägga dansskorna på hyllan.

ANNONS
|

I det sista programmet innan det är dags för kvartsfinal i säsongens Let's dance fick Viktor Frisk, 23, tacka för sig efter en slowfox och ett disco-battle mot de andra deltagarna. Temat för kvällen var "Min idol" och de tävlande fick själva välja artist och låt som de ville dansa till.

Viktor Frisk valde sin musikpartner Samir Badran och deras egen låt "Fick feeling". Men de fick svårt att följa upp Gunde Svans och danspartnern Jeanette Carlssons tango som kammade hem säsongens första fullpoängare från juryn.

Gunde fick full pott

Gunde Svan fick stående ovationer av publiken och jurymedlemmen Cecilia Lazar förklarade Gundes succé med hans vältränade fysik.

ANNONS

- Helt makalöst. Du har så starka magmuskler att du kan accelerera och bromsa i olika hastigheter, sade hon.

Jon Henrik har ryggskott

Jon Henrik Fjällgren valde att dansa cha cha till den samiska artisten Maxida Märaks "Äter upp dig". De känner båda en samhörighet i och med sitt ursprung och sin kamp för samers rättigheter, något som de båda tog upp i programmet. Trots det starka budskapet fick Jon Henrik låga poäng av juryn och avslöjade under sändningen att han plågas av ryggskott, vilket gjorde att han kom av sig i koreografin.

- Jag förväntar mig inte att just du kommer av dig, sade juryordförande Tony Irving, och menade att det borde vara Fjällgren som skulle få lämna efter kvällens prestation.

Övriga artister som uppträdde var Malena Ernman som gjorde en tangoversion av "La Voix", Tommy Nilsson som sjöng "Dina färger var blå" i rumbatakt och Tommy Körberg som fick pröva på "Anthem" ur Chess som tango.

ANNONS
TT

Fakta: Tävlande i årets "Let's dance"

Kvar i tävlingen:

Daniel Norberg och Maria Zimmerman

Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm

Margaux Dietz och Alexander Svanborg

Gunde Svan och Jeanette Carlsson

Utslagna:

Viktor Frisk och Linn Hegdal

Therese Alshammar och Calle Sterner

Britt Ekland och Aaron Brown

Nikki Amini och Tobias Karlsson

Claes Malmberg och Malin Watson

Gustaf Hammarsten och Jasmine Takács

Martina Haag och Tobias Bader

ANNONS