Vargen spelar in drömsk musikvideo i Varberg

1960-tals nostalgi omger Vargen i hans nya musikvideo som spelas in i Varberg. Samtidigt släpps nya singeln.
– Modet, bilarna och musiken från den tiden tilltalar mig, säger Reine Johansson alias Vargen.

ANNONS
|

Den nya singeln heter Mindy Morning och släpps fredagen den 17 juni. Till det ska en video spelas in med känslan av gamla Hollywood, filmen ”Det ljuva livet” (La Dolce Vita) och 1960-talets London.

– Varberg kommer att utgöra en perfekt fond. Det passar med kullerstensgatorna, fästningen, stränderna, torget och Stadshotellet som bakgrund, säger Reine.

Själv gillar han modet som kom med start av Beatlesskivan "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”.

– Jag är förtjust i allt det där. Det är så jag själv helst går klädd när jag vill vara fin. Det är klassiskt snyggt.

Har tolkat Bob Dylan

Efter ett par album med Bob Dylan-översättningar och tolkningar kände Reine Johansson att det nu var dags att släppa något eget.

ANNONS

Låten ”Mindy morning”, som blir en av flera singlar som släpps innan fullängdsskivan som kommer i mars nästa år, är en låt som lutar mot softrockhållet, enligt Vargen.

– Jag tycker att den påminner om Dire Straits och Fleetwood Mac, men med en minimoog-slinga istället för gitarr. Blandat på albumet blir det låtar inspirerade av blues men också lite Nick Cave.

Fullängdsskivan, som totalt har nio spår, kommer även att släppas på vinyl.

– Jag har gjort det två gånger tidigare. Jag tycker att det är fint och en form av statement. Vinylskivan är en produkt som har en varaktighet på ett annat sätt.

Bilen har kungliga anor

Förutom Vargen själv medverkar även skådespelarna Jhüllian Carlsson och Marie Måwe i videon. För kamera och klippning står Lars Hillerström på Studio Lynga i Morup.

1960-talet ligger som ett tema i musikvideon, men att inspelningen sker i nutid är inget som kommer att suddas bort. Tvärtom.

– Jag kör bil och betraktar det som sker runt omkring. Det blir som en drömsekvens eller ett minne från förr. Kommer det in en mobil i bilden gör det ingenting. Tidsperioderna går in i varandra.

Som kuriosa kan nämnas att bilen som Vargen kör i videon, en ljusblå MG Roadster veterancabriolet, har tillhört en av kung Carl Gustafs systrar, en av Hagaprinsessorna. Vem av dem är däremot oklart.

ANNONS
ANNONS