Varbergssonen om rollen i succéserien ”Vår tid är nu”

Den uppmärksamme kände kanske igen överklasspappan Nils i nya säsongen av ”Vår tid är nu”. Själv har han inte sett resultatet av sin prestation. Än.

ANNONS
LocationVarberg||

”Nej, men hej. Nina, vad roligt. Vilken överraskning”. Så lyder varbergssonen Joel Ödmanns första replik i succéserien ”Vår tid är nu”.

– Jag var jätteförkyld och satt och kedjerökte örtcigaretter när vi spelade in. Vi filmade för ett och ett halvt år sedan så det är längesedan nu, säger Joel Ödmann.

Rollfiguren Nils är bara med i en knapp minut i första avsnittet och Joel tycker därför det är pinsamt att prata om sin rollprestation.

– Det hade varit en annan sak om man gjorde något ordentligt. Det är väl bara några repliker som jag är med? Jag har faktiskt inte sett det själv.

ANNONS

Hur kommer det sig?

– Jag kommer att se det men jag ligger lite efter med ”Vår tid är nu”. Men den är superproffsig och det är väldigt roligt att jag fått vara med i en sådan välproducerad och populär serie.

Joel Ödmann har överraskats av att det är så många som hört av sig efter att de sett honom i rutan.

– Jag är med under så kort tid, så vissa är nog inte helt hundra på om det var jag de såg. Men man märker vilket enormt genomslag serien har, att det är så många som ser på den.

Joel gör gärna mer tv

Än så länge har rollprestationen i serien inte öppnat nya dörrar.

– Men jag hoppas verkligen den gör det. Jag skulle gärna spela överklasspappa fler gånger.

Joel Ödmann är utbildad på skådespelarlinjen vid Stockholms dramatiska högskola. Han var en av bara tio personer som antogs av de 1179 som sökte dit våren 2014.

Joel har bland annat synts i kortfilmerna "Rope piece", delvis inspelad i Varberg, och "Alive", som hittills har fått pris på sju filmfestivaler.

Just nu befinner sig 34-årige Joel Ödmann på ön Asperö i Göteborgs skärgård där hans sambos föräldrar bor.

– Det är helt underbart här. Jag höll på att säga att det är världens bästa plats men det är ju Varberg som är det.

ANNONS

Flera inställda pjäser

Han berättar att han på ett personligt plan inte drabbats särskilt hårt av pandemin.

– Förutom att mina jobb har utgått. Vi skulle haft premiär med ”Nibelungens ring” på Turteatern i november men den fick vi ställa in helt.

I den andra andra föreställningen spelar Joel Ödmann huvudrollen Peer Gynt i Henrik Ibsens dramatiska dikt från 1867.

– Vi repeterade två veckor nu i december och den skulle ha premiär i mars på Östgötateatern. Men två dagar före julafton meddelades det att den ställs in och är framskjuten till 2022.

Ska vi hålla utkik efter dig något mer i tv-rutan?

– Ja, non stop, hela tiden, överallt. Alla ska hålla utkik hela tiden, säger han och skrattar.

– Ärligt talat så provfilmade jag en del innan pandemin slog till men de blev inställda. Sedan har det varit ganska tyst. Men det är så det är i den här branschen, säger Joel Ödmann.

LÄS MER:"Bonde söker fru"-Pontus på kärleksresa till Falkenberg

ANNONS