”Snygg-Erik” på slutdejt i ”Bonde söker fru”

I ”Bonde söker fru” känner sig Jimmy ”nästan säker” på att bli vald, samtidigt som ”Snygg-Erik” under sin slutdejt får ”en bekräftelse på att det kommer gå bra”. Bara en av hallänningarna kan ha rätt.

ANNONS
LocationFalkenberg|
|

I avsnitt 10 av ”Bonde söker fru”, som sändes på onsdagskvällen, visas den första av Mimmi Åsenius två slutdejter med de kvarvarande hallänningarna.

Jimmy Olofsson från Halmstad stannade på gården på Öland, medan Falkenbergsbon Erik Svensson följde med på en dagstur över Kalmar sund till fastlandet och Kristianopel i Blekinge – i en båt som tillhör Sjöräddningen, som Mimmi är engagerad i.

”Dagens dejt är väldigt viktigt. Både Jimmy och Erik är så himla fantastiska, på olika sätt. Jag vill hinna se så mycket som möjligt innan det är dags för ett val”, sa Mimmi i programmet.

”I brevet kändes det som om Erik var mer poetiskt lagd och då var jag rädd att han skulle vara lite mesig eller inte hade så mycket driv, men när jag träffade honom kändes som om den bilden försvann”, berättade Mimmi, som hade Eriks brev i kanske-högen, men fick fin kontakt redan på speed-dejten och sedan tycker att han har vuxit ännu mer.

ANNONS

Bekräftande blickar

Mimmi och ”Snygg-Erik” pratar och pussas och ser ut att skicka positiva signaler om framtiden.

”Om jag kan tyda hennes blick rätt i den stunden, så får jag mycket bekräftat på vad egentligen hon känner för mig. Jag vet att hon inte har ett lätt val framför sig, men när hon tittar in i mig så får jag nånstans en bekräftelse på att det kommer gå bra”, säger Erik.

Padelmatchen som Jimmy hade fixat för att kunna glänsa lite, efter vissa bakslag med snickring och simning, tyckte Erik var rolig även om det syntes vem av killarna som hade spelat tidigare.

Till Hallands Nyheter säger Erik Svensson att han kände att det inte fanns någonting han ville ändra på i slutdejten.

– För stunden på vår dejt kändes det bra. Men som jag vet så kan alla känslor ändra sig, speciellt eftersom Mimmi och Jimmy fortfarande inte hade haft sin dejt. Men förväntningarna var höga såklart.

Ingen svartsjuka eller schism

Halmstadläraren Jimmy var på Mimmis gård, men tog även en runda i samhället Grönhögen.

”Det är klart att man tänker lite grann på det. Sitter de och hånglar just nu? Det bryr jag mig inte om. Man måste kyssa några grodor för att hitta sin drömprins”, kommenterade han.

ANNONS

LÄS MER: Mimmi har gjort sitt val

Nu efteråt berättar Jimmy att han inte kände någon svartsjuka.

– Där under måndagen var hon på slutdejt med den andra killen, och de var iväg jättelänge. Tv-teamet undrade då om jag är svartsjuk. Men jag kände ingenting sånt. Det kändes bara bra. Jag tänkte att nu får Erik sin chans, och Mimmi ska göra ett val som blir bra för henne. Då är det bäst att hon får lära känna alla, säger han och fortsätter:

– Tv-teamet låg på oss där och ville ha en schism mellan killarna, men ingen av oss sa nåt sånt. Vi blev så jäkla bra vänner. Vi har fortfarande kontakt nu efteråt, oavsett hur länge man var kvar i programmet.

Nästa vecka väntar Jimmy Olofssons slutdejt med Mimmi, innan hon väljer att fortsätta dejta en av hallänningarna.

”Jag känner mig nästan säker på att jag kommer att bli vald i slutändan”, säger Jimmy i programmet.

Fiskare söker fru?

• En nyhet inför nästa säsong av ”Bonde söker fru” är att tv-produktionen söker deltagare som är en dejtingsugen yrkesfiskare på Västkusten.

"Vi vill alltid hitta en bra mix av olika bönder. Den här säsongen har vi ju med en strutsboende och vi har ju haft en renbonde och en älgbonde tidigare, så nu går vi ett steg längre”, säger Paula Jensen från castingteamet till tidningen Bohusläningen.

”Vi tänker att den blå näringen också är en form av lantbruk. Och det behöver ju inte vara en fiskare, utan kanske någon som jobbar med ostron eller kanske alger”, fortsätter Paula Jensen.

• I Hallands Nyheter skojade den dåvarande kåsören och fiskarsonen Krister Svahn redan 2007 om nya varianter av TV 4-programmet, nämligen ”Bonde söker ko”, ”Bonde söker dusch” och ”Bonde söker EU-bidrag”.

ANNONS