”Snygg-Erik” kvar i ”Bonde söker fru”

Falkenbergsbon Erik Svensson blev kvar på gården i ”Bonde söker fru” när Mimmi gjorde sitt näst sista val. Nu står det mellan ”Snygg-Erik” och Halmstadläraren Jimmy Olofsson.

ANNONS
LocationFalkenberg|
|

I avsnitt nio av ”Bonde söker fru” ska tre killar bli två på Öland hos köttbonden Mimmi Åsenius. Först erbjöds den ena hallänningen att stanna kvar, Jimmy Olofsson.

– Vi hade badat och käkat pizza, och det kändes bra. Jag började få lite hybris, hon stirrar bara på mig. Så jag kände mig rätt lugn. Och så blir jag vald först, så då är jag topp två. Det var så skönt, säger Jimmy nu efteråt.

Nu stod det mellan Martin Håkansson från Tingsryd och falkenbergsbon Erik Svensson från Mjöbäck.

– Jag har aldrig vågat ta ut lyckan i förskott och i alla val tänkt att det kunde vara jag som fick lämna. Jag var minst lika nervös den här gången som vid första valet även om jag hade fina minnen av vad vi hade upplevt ihop, säger Erik.

ANNONS

Men det blev alltså den 29-årige säkerhetsteknikern som fick stanna och Martin som fick packa väskan och besviket åka hem.

– Vi grabbar som var med blev ett bra kompisgäng och Martin var med när vi hade en liten återträff, berättar Erik.

Rädd för att bada

Tidigare under dagen hade killarna skojat om att de hade ”betongkeps” efter festen kvällen före. När de var vid Grönhögens kalkbrott på södra Öland för att sola och bada dröjde det innan Jimmy hoppade i den av naturen formade bassängen, som är upp till 25 meter djup.

– Jag är en lite dålig simmare, så jag är lite rädd att hoppa i när man inte når botten, förklarar han.

LÄS MER: ”Snygg-Erik” fick bondens första kyss

Erik Svensson passade på att be Mimmi om ensamtid för att bland annat berätta om att han hade haft lite låg energi den senaste tiden.

– Jag hade sovit ganska dåligt en period och mådde inte hundra, så jag tyckte inte att jag kunde visa de rätta sidorna av mig själv. Det hade inte med någon annan att göra utan bara att jag ville berätta för Mimmi att jag hade känt mig lite frånvarande. Det är ju också en del av mig som hon behöver lära känna, berättar Erik på telefon från ett bygge som han arbetar på.

ANNONS

Diskussion om svartsjuka

Mimmi tycker att hon har sett Eriks ”onda öga” och frågar rakt ut om han är svartsjuk.

”I den har situationen där jag vet att det är tre som vill exakt samma sak är det klart att det påverkar. Men på en dans där du dansar med nån annan som jag vet är intresserad av dig och jag ser att du har sjukt kul – nej. Kan någon göra dig glad är det toppen”, säger Erik i programmet.

De avslutar med en puss och senare förklarar Mimmi att hon rent allmänt inte gillar när någon mer regelbundet ”har det gröna monstret i sig”. Erik känner nu att avsnittet har vinklats så att diskussionen om svartsjuka har fått fel fokus.

– Ja, jag upplever det som att jag får bära det hundhuvudet mer än jag kanske borde få göra. Det är tråkigt att jag har blivit speglad på ett annat sätt än hur jag är.

Även i sociala medier har Erik Svensson kallats svartsjuk.

– Jag har slutat läsa kommentarerna, för de som skriver känner inte mig och jag vet ju vem jag är.

Slutdejter nästa vecka

I nästa veckas avsnitt visas slutdejterna för Mimmi och hennes två kvarvarande brevskrivare.

– Jag hade ingen taktik, för det känns inte genuint och äkta, utan det handlar bara om att visa hur man är som person. Skulle Mimmi inte uppskatta det så är man fel för henne. Jag försökte tänka på att hon ska fatta det beslut som är bäst för henne, säger Erik och fortsätter:

ANNONS

– Jag visste ju att min dröm var att bli kvar med Mimmi på gården. Sedan hamnar man ju i en bubbla och känner mer än man trodde att man skulle göra. Jag tänkte att det är först efter tv-inspelningen som man kan lära känna varandra i vardagen och veta om man är rätt för varandra.

ANNONS