Så går dejtandet i ”Hotell Romantik”

Anneli Holm i Stråvalla får en egen kväll med irländaren Thomas Hynes i ”Hotell Romantik”.
– I strandvillan pratade vi på ett sätt som man inte brukar göra i en ny relation, berättar Anneli för HN.

ANNONS
LocationStråvalla||

Dejtandet fortsätter för 67-åriga Anneli Holm i SVT:s ”Hotell Romantik”. Redan i andra avsnittet fördjupas relationen med den jämnårige irländaren Thomas Hynes.

– Det är så intensivt att en halv dag känns som ett år, berättar Anneli på telefon hemifrån Stråvalla.

I programmet minns Anneli hur hon som ung hade många kompisar och hade lätt för att bli kär. ”Hade någon sagt till mig då, att det kommer finnas en period när jag är singel i 18 år, då hade jag ju dött”.

Lastbilschauffören Thomas Hynes berättar att han var äldst av tio syskon och att det enligt släkttraditionen fanns förväntningar om att han skulle bli katolsk präst.

ANNONS

”Tidigt i livet kände jag, aldrig i livet. Jag ville ha sex”, säger Thomas.

Apropå sex vill Anneli Holm lyfta fram ett av budskapen i ”Hotell Romantik”.

– Det är viktigt att veta att kärlek, attraktion och åtrå är minst lika starkt hela livet. Det finns ingen åldersgräns, men ju äldre man blir är desto mer tillfreds och lugn är man med sig själv, glädjande nog.

Samtal med anhöriga

I avsnitt två av ”Hotell Romantik” fick de tolv kvinnorna samtala kort med släktingar eller vänner till männen. Vilka av deltagarna som sedan fick gå på dejt tillsammans i Portugal avgjordes sedan av vilka de anhöriga på hemmaplan tyckte skulle passa bra.

– Det var fantastiskt hur deras anhöriga hade valt någon för en romantisk kväll på tu man hand. I vanliga fall satt vi och åt vid långbord, berättar Anneli, som hade förberett samtalen.

– Ja, jag hade bestämt mig för att fråga alla om det var någon sida hos deras pappa eller vän som är mindre attraktivt. Själv är ju det inget man framhäver och jag fick många intressanta svar. Tre minuter är inte lång tid, så jag fokuserade lite mer på de tre–fyra stycken som jag kunde tänka mig att lära känna mer, berättar Anneli.

ANNONS

LÄS MER: Anneli sköt tatuerad irländare i tv

Den hon fick bäst kontakt med var Thomas Hynes son Gustaf, som bor på Irland.

– Han var lika spontan och härlig som Thomas. Han ville att hans pappa skulle träffa någon att ha kul med, berättar Anneli.

Ett par valdes ut

När programledarna presenterade vilket par som skulle få paddla i väg till en alldeles egen stuga, för en romantisk kväll, beskrev Keyyo kvinnan som en ”dancing queen som kan fickparkera med släpvagn utan minsta problem. Hon har dessutom snickrat ihop sin egen altan, drivit kattpensionat och har numera höns”.

Mannen kallades ”en riktig liten buse” som pojk, när han ”red vildhästar och spelade gaelic football”. Erik Ekstrand trodde att det här var mannen som var mest berest i Sverige, efter 30 år där (som lastbilschaufför). Jodå, det var Anneli och Thomas som blev utvalda.

Thomas erkänner att han är pirrig och nervös:

”Vad som helst kan hända. En jättestor livsförändring. I don’t wanna think to much now”, säger han, innan han köper ett guldarmband som present.

”Det finns inget pris på kärleken”, säger Thomas Hynes och berättar att han valde att inte dejta under åren som han gick igenom en skuldsanering.

ANNONS

”Jag ville inte blanda in någon annan i mina bekymmer. Jag bara jobbade och fixade saker och ting. Nu är jag fri och har betalat av allt”, förklarar han.

”Hon är så fin”

Anneli märker också att hennes puls går upp, när hon är på rummet och packar.

”Nånting är det i hjärnan som tickar igång, på ett förväntansfullt, härligt sätt”, säger Anneli, som ger Thomas en puss när hon får armbandet.

"Just nu har jag jättestarka, fina känslor för henne. Hoppas hon släpper in mig hela vägen, för hon är så fin. När tågen kommer förbi stationen är det bara att hoppa på och se var vi landar”, säger Thomas i programmet.

Anneli är inne på samma spår: ”Thomas skiljer ut sig extremt mycket från andra män jag har träffat. Jag vill inte vara safe längre. Jag vill testa och se vart vingarna bär”.

LÄS MER: Därför är Anneli med i ”Hotell Romantik”

I avsnittet som sänds den 3 mars visas mer av vad som hände i strandvillan och när Anneli och Thomas kom tillbaka till gruppen, där det verkar vara upplagt för svartsjuka och förvecklingar.

Eftersom Heikki Pohjolainen har fått bra kontakt med Marie Louise Hommerberg, riktar nämligen Sven-Erik Sjögren sitt intresse mot Åsa Wennström i stället.

ANNONS

Anna Efverlund har blivit förtjust i Atle Johansen, men vet inte att han har bestämt sig för att han passar mycket bättre ihop med just Åsa än vad Sven- Erik gör.

”Åsa är min. Det kommer att bli oss”, säger Atle.

”Nej, jag har inte sett att det skulle vara något mellan Åsa och Atle inte. Ska jag känna mig brädad redan nu, på förhand? Ha ha ha ha ha ha ha, säger Sven-Erik.

Deltagare i ”Hotell Romantik” 2024

• Kvinnorna:

Anneli Holm, 67 år, planerare, Stråvalla

Lotta Ramel, 66, skådespelare, Stockholm

Åsa Wennström, 71, inredare, Kiruna

Ninni Rosén Tarrant, 69, administratör/säljare, Stockholm

Kerstin Stålhammar Helm, 85, administratör, Spånga

Ruth Andersson, 72, tandsköterska, Stockholm

Marie Louise Hommerberg, 69, hudterapeut, Stockholm

Eva Sterner, 72, gymnasielärare, Leksand

Yvonne Hammarström, 66, lärare, Stockholm

Diana Gulliksson, 66, polis, Ekerö

Carmen Valdes Bravo, 65, husmor på mediebolag, Göteborg

Anna Efverlund, 73, designer, Husqvarna

• Männen:

Thomas Hynes, 67, lastbilschaufför, Haninge

Sven-Erik Sjögren, 72, resande säljare, Göteborg

Atle Johansen, 66, inspiratör, Borås

Ramón Guerrero, 71, tulldeklarant, Märsta

Klaus-Dieter Gucia, 77, kraftverksmontör, Oxelösund

Niklas Lindberg, 70, lärare & dj, Stockholm

Lasse Ljungström, 75, kvarnmästare, Partille

Heikki Pohjolainen, 69, entreprenör, Eskilstuna

Bo Magnusson, 72, säljare, Östersund

Ali Gheysari, 73, lärare, Västerås

Bengt Johansson, 68, kylmontör, Köping

Rickard Engberg, 71, entreprenör, Stockholm

ANNONS