Mimmi i ”Bonde söker fru” valde en hallänning

När avsnitt elva av ”Bonde söker fru” närmade sig slutet tvingades Mimmi Åsenius välja. Vem av hallänningarna skulle få stanna?
– Jag blev väldigt ledsen, berättar falkenbergsbon Erik Svensson.

ANNONS
LocationFalkenberg|
|

Klippningen får nog många tittare att tro att köttbonden Mimmi ska be Erik Svensson från Mjöbäck att stanna kvar på gården på Öland. Först berömmer hon nämligen honom:

”Jag tycker att vi har en kemi sinsemellan. Du är varm och snäll och omtänksam”.

Sedan säger hon till historieläraren Jimmy Olofsson från Halmstad att ”Det har funnits en annan person i bilden”.

– Då höll jag på att dö. Jag begravde pannan i knät, berättar Jimmy.

Men till slut blir beskedet till Erik att Mimmi vill fortsätta dejta Jimmy.

– Det var lite som att dra ner rullgardinen. En tung känsla, för jag hade velat lära känna henne betydligt mer, men samtidigt en lättnad över att pressen från att vara med i en sådan här tv-produktion är över. Nu behöver jag inte undra mer utan kan gå vidare, förklarar Erik och fortsätter:

ANNONS

– Eftersom jag visste att Jimmy är en fin kille, tänkte jag att det blir bra för Mimmi vem hon än väljer.

”Du är helt underbar”

”Jag fick gå på magkänslan. Du är helt underbar och kommer att göra någon väldigt, väldigt lycklig”, tröstade Mimmi, när Erik fick slut på ord och kände sig helt tom.

”Jag kunde inte gjort något annorlunda. Samtidigt som jag bara önskar att jag hade mer tid. Om det bara fanns fler som henne”, sa han i programmet innan tårarna kom.

Erik Svensson fick lämna tv-inspelningen nästan direkt efter beskedet och hade redan packat en del.

– Det tog fyra och en halv timma plus pauser att köra mc hem till Falkenberg. Jag blev väldigt ledsen och minns att jag lyssnade på musik och ringde några goda vänner för att bearbeta det som hade hänt lite.

Att börja dejta igen var inte en prioritering.

– Nej, min plan där och då var att ta det lugnt, landa och ta vara om mig själv. Jag tänkte inte lägga så stor fokus på relationer ett tag.

Grät i två timmar

Kvällen före sista valet hade Jimmy Olofsson haft sin slutdejt vid Eketorps borg.

– Jag klädde upp mig i min finaste linnekostym och vi gjorde en massa roliga grejer. Vi pussar varandra var femte sekund, det är så mycket kärlek i luften. Det är så extremt laddat. Det märker man att alla andra ser när de tittar på oss. De tindrar med ögonen, säger Jimmy och fortsätter:

ANNONS

– Det var en kanonkväll med gott käk. Vi skojade mycket och klickade bra. Jag fick hybris när jag satt i synkarna (intervjuerna). ”Det finns inte en chans att hon inte tar mig.”

LÄS MER: Slut direkt mellan Mimmi och Jimmy

Men vid midnatt när kamerorna är avstängda berättar Mimmi att hon har känslor även för Erik och funderar på att inte välja någon av dem.

– Jag blev så ledsen. Jag gråter i kanske två timmar. Jag kunde inte se det komma. Jag kunde inte fatta det. Vi försonades på slutet och det var skönt att hon då sa: ”Det var fint att du gråter ut, då vet jag att du är seriös med det”.

Till Varbergs kusthotell

Jimmy är hemma halv tre på natten, jämfört med Erik som kom hem halv åtta på kvällen efter sin slutdejt. På morgonen får ingen av dem prata med Mimmi.

– Hon kysser mig på halsen. Då blir jag bara ännu mer förvirrad. Det hjälpte inte mig ett skit. Jag intervjuas, sitter och gråter, tv-teamet gråter också. Det är så laddat, berättar Jimmy.

Efter en nervös väntan får han till slut det positiva beskedet.

– Så det blev jag! Då var det sån eufori. Jag skulle pussa henne, men råkade skalla henne. Det var jättekul, och roligt att det kom med i tv. Då kommer Linda in och hon har tårar i ögonen. Det är så mycket kärlek. Vilka känslor! Jag har aldrig känt så mycket, säger han.

ANNONS

Avsnitt tolv sänds redan på torsdag den 14 december och där avslöjas vad som händer när Mimmi och Jimmy ska på sin första parresa – till Varbergs kusthotell.

ANNONS