Het logdans för Erik i "Bonde söker fru"

Det blev logdans, städning och flera kyssar för Mimmi och hennes brevskrivare i veckans avsnitt av ”Bonde söker fru”.
– Just då trodde jag att det antingen var jag eller Martin som skulle få lämna, säger falkenbergsbon Erik Svensson.

ANNONS
LocationFalkenberg||

I förra veckans avsnitt fick Erik den första tv-kyssen av bonden Mimmi Åsenius, som i avsnitt åtta på onsdagen testade även läpparna på både smålänningen Martin Håkansson och Halmstadläraren Jimmy Olofsson.

29-årige Erik Svensson, som bor i Falkenberg, hade mycket tankar i huvudet och sov inte särskilt bra.

"Känslan inombords när de åker iväg är att det landar en klump i magen. Man vet inte vad man ska förbereda sig på. När man lär känna en person som man får ett intresse utav så är det oundvikligt att inte känna att man bara vill vara med den personen. Det betyder någonstans att de känslorna jag har är äkta", sa han i TV 4-programmet.

ANNONS

I avsnittet visades två olika fester. Först gick alla till en bar med livemusik och senare blev det logdans i Mimmis lada, dit en del av hennes släktingar och vänner var inbjudna.

Ett jobbigt uppbrott

Killarna fick städa och förbereda, men det blev även lite egentid för Mimmi och Jimmy – som körde traktor till den gamla sjöboden. Vad de skulle prata om var redan bestämt.

– Ja, tv-teamet hade fått nys om att jag hade ett jobbigt uppbrott i våras, och det hade hon också. Det var värre för henne, när vi pratade om det.

Samtalet gick dock bra.

– Det var jättefint, och där hade vi vår första officiella kyss. Det var helt otroligt att få kyssa henne. Det där pirret jag trodde skulle komma, det kom över hela kroppen, berättar Jimmy.

LÄS MER: Erik Svensson fick bondens första kyss

Jimmy Olofsson trivdes även på logdansen.

– I och med att jag får den bekräftelsen med kyssen så kunde jag slappna av på festen. Jag är ju från landet, har varit på sådana här logfester innan. Det var länge sedan nu, men det var som att vara hemma. Skitkul! Det kändes som att jag passar in mer och mer.

ANNONS

”Mysigt att dansa”

Erik Svensson var också positiv till festen och Mimmis nära och kära.

– Alla var väldigt trevliga och kändes välkomnade. Jag tycker det blev väldigt lyckat, speciellt när vi fick möjligheten att dansa lite.

En av danserna var till Jace Everetts "Bad things”, känd från vampyrserien “True blood".

"Det var väldigt mysigt att dansa med Erik", tyckte Mimmi.

"Att dansa med en person kan säga väldigt mycket. Ibland upplever man en kemi på ett helt annat sätt", sa Erik.

Fördelar med svartsjuka?

Senare i avsnittet resonerade han om sina känslor för den 28-åriga köttbonden på Öland:

"Det är som en berg- och dalbana. Man blottar sig väldigt mycket i den här situationen. Att ge allt man har, vara sårbar och visa vem man är", sa han och fortsatte:

"Svartsjuka existerar ju i alla människor och jag kan faktiskt till och med se det ibland som en fördel. Jag menar, hade jag inte känt någon svartsjuka … finns det då ens några känslor över huvud taget?".

De andra två bönderna i årets säsong tvingades välja bort deltagare, men för Mimmi dröjer det till nästa vecka. Då ska tre killar bli två.

– Jag minns att jag just då trodde att Jimmy låg bäst till hos Mimmi och att det antingen var jag eller Martin som skulle få lämna, berättar Erik Svensson för HN.

ANNONS
ANNONS