Här är alla deltagarna i ”Så mycket bättre” på TV4 2021

Artisterna för årets upplaga av ”Så mycket bättre” i Tv4 är presenterade. Bland dem Casper Janebrink, Siw Malmkvist, Peter Jöback och Cherrie. Med tolv av tretton namn klara återstår endast en deltagare.

ANNONS
|
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Josefin Laul

Så mycket bättre 2021: Moonica Mac

0
”Jag är inte säker på hur väl jag passar in i en värld kallad musikvärld. Jag kanske inte ens skulle kalla mig själv för musiker. Men jag vet att jag har känslor och tankar inom mig”, skriver Lisa ”Moonica Mac” Brolander på sin hemsida och ringar därmed in en del av vad vi kanske kan förvänta i samtalen runt den väl använda matbordet på Gotland. Årets indie-spelare i laguppställningen. Albumdebuterade 2019 med ”Stark och sårbar”. Mest strömmade låt: ”Till slutet av augusti”.
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Roger Larsson/HP

Så mycket bättre 2021: Jan ”Harpo” Svensson

0
När Hallandsposten besökte Jan ”Harpo” Svensson på Vickyby gård i Slättåkra utanför Halmstad 2017 berättade han med inlevelse om hur han delade sin tid mellan att föda upp travhästar och att göra hit and run-spelningar som hyllad popstjärna i Tyskland. Ja, och så målade han en del också. Senaste plattan kom 2005 och hette just ”05”. Nu är det alltså dags att byta de halländska hagarna mot de gotländska ängarna när tv-tittarna ska få en uppdaterad bild av mannen som var stor på 1970-talet. Mest strömmade låt: ”Moviestar”.
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Roger Larsson/Hallandsposten

Så mycket bättre 2021: Siw Malmkvist

0
Siw Malmkvist, som fyllde 84 år på nyårsafton, kliver in i huset på Gotland med ett avsevärt längre cv än någon annan. Skånskan har varit folkkär sedan 1959 då hon vann Melodifestivalen med ”Augustin”. Och sedan kan man lugnt säga att det rullat på – i både Sverige och Tyskland. Med tanke på alla skrönor, berättelser och erfarenheter som Siwan har från den svenska populärkulturhistorien känns det snålt att bara ett program ska ägnas åt henne. Mest strömmade låt: ”Liebeskummer lohnt sich nicht” (Kärleksgrubbel).
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Erik Nylander/TT

Så mycket bättre 2021: Daniel Adams-Ray

0
Ena halvan av gamla Snook har på senare år även gjort popmusik som drar lite mer åt det arty hållet med grubblande, livsfilosofiska teman. Då under namnet Human. Utanför studion gillar Daniel Adams-Ray att röra på sig. Ordentligt. Popstjärnan har bland annat vunnit Ö-loppet – världens största swimruntävling som går över land och hav i Göteborgs södra skärgård. Vad det kan innebära för aktiviteterna på Gotland återstår att se. Mest strömmade låt: ”Gubben i lådan”.
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Maja Suslin/TT

Så mycket bättre 2021: Melissa Horn

0
Melissa Horn har sedan debuten 2008 omsorgsfullt byggt upp en stor publik och genomgående fått fina recensioner för sin plattor och spelningar. Texterna är ofta till synes personliga och kretsar kring knepiga relationer. Samtidigt har hon varit sparsam med att ge intervjuer och framstår som genuint ointresserad av kändislivet. ”Jag tänker nog att varje platta ska bli min sista och det låter såklart lite drastiskt”, sade Melissa Horn när hon porträtterades i GP:s Två dagar redan 2013. Faktum är att den senaste skivan, ”Konstgjord andning” kom 2019. Mest strömmade låt: ”Jag saknar dig mindre”.
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Sony Music

Så mycket bättre 2021: Thomas Stenström

0
När ens debutsingel plockas upp och används på fotbollsläktaren skulle man möjligen anses kunna sig nöjd och klar och färdig. Men Uddevalla-killen Thomas Stenström har fortsatt även efter att Blåvitt-klacken började skråla genombrottslåten ”Slå mig hårt i ansiktet” under matcherna. Dock inte med lika stor kommersiell framgång. Senaste albumet ”Dreamer” kom 2019. Mest strömmade låt: ”Slå mig hårt i ansiktet”.
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Claudio Bresciani / TT

Så mycket bättre 2021: Gustaf och Viktor Norén

0
Grundregeln är att man checkar in ensam på Grå gåsen i Burgsvik. Men alla bestämmelser har som bekant undantag och då bröderna Norén uppenbarligen hänger ihop likt Helan och Halvan eller Piff och Puff så ordnande man ett dubbelrum. Gustaf gjorde som bekant karriär i Mando Diao medan Viktor spelade i Sugarplum Fairy innan man tillsammans släppte plattan ”Hymns to the rising sun”. Så sett finns det alltså tre olika korgar att hämta låtar ur när kollegorna i programmet ska välja vad man vill tolka. Mest strömmade låt: ”Strövtåg i hembygden” respektive ”The Escapologist”.
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Stina Stjernkvist/TT

Så mycket bättre 2021: Peter Jöback

0
Landets största musikalstjärna kliver in i Så mycket bättre med en lång karriär bakom sig som sedan genombrottet i ”Kristina från Duvemåla” innefattat stora roller även i London och på Broadway. Peter Jöback har varit öppen med de tunga delarna av sitt liv och bland annat berättat om hur han blev utsatt för sexuella övergrepp som barn och om hur han förlorade sin halvbror. Värt att notera är också att Jöback i ”Så mycket bättre” återförenas med Andreas Mattsson som har bidragit med låtar till Jöbacks karriär som popartist. Mest strömmade låt: ”En helt ny värld” (från ”Aladdin”)
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Claudio Bresciani/TT

Så mycket bättre 2021: Maxida Märak

0
Popstjärna, hiphop-artist och aktivist som bland annat är engagerad i frågor om samernas rättigheter. Har sommarpratat och gästat ”Jills veranda” men på senare tid har Märaks Instagram-flöde handlat mycket om hennes pågående gaddnings-projekt. ”Glesbygdsmentaliteten är tuff, du måste klara av att smälta in, sätta dina personliga åsikter åt sidan. Och sådan är inte jag. Kvinnovåld, rasism, våldtäkter – jag fixar inte att gå på fest när jag vet att en av dem som kommer har våldtagit en av de andra gästerna”, sade hon i en intervju med Mama 2017. Mest strömmade låt: ”Äter upp dig”.
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Carina Svensson/Lerums Tidning

Så mycket bättre 2021: Casper Janebrink

0
Nyligen final-aktuell i Melodifestivalen med sitt Arvingarna och med tv-vana från bland annat ”Stjärnornas stjärna” där han vann tävlingen som går ut på att ge sig i kasta med olika musikaliska stilar. Nu är ju inte ”Så mycket bättre” en tävling men Casper från Partille lär ta med sin positiva energi till Gotland och förhoppningsvis också plocka med sig ett knippe berättelser från alla åren på turné. Kanske kan det också bli ett gemensamt träningspass med Daniel Adams-Ray? Och hur lång tid tar det innan Grammis-skandalen där Andreas Mattssons Popsicle önskade att Arvingarna skulle krascha med turnébussen ska redas ut? Mest strömmade låt: ”Eloise”.
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Stina Stjernkvist/TT

Så mycket bättre 2021: Cherrie

0
Sherihan ”Cherrie” Abdulle är uppvuxen i Finland och senare i Rinkeby. Musiken har varit ett sätt att hitta sin egen plats i livet och Cherrie har haft kontroll sedan dag ett, vilket bland annat innebär att hon har sitt eget produktionsbolag. ”Saker har hänt runt om mig som jag känner att jag måste prata om. Det är mer än bara musik för mig. Jag vill skapa en förståelse och på så vis försöka förändra” har hon sagt i en intervju med Stim. Pannben och målmedvetenhet har hon onekligen. Det bevisades inför publiken på Way Out West 2019 där en våldsam störtskur först tvingade Cherrie av scenen, men hon bet ihop och kom tillbaka och gav en grym show framför lyckliga fans. Mest strömmade låt: ”Mi amor (Blåmärkshårt).
Alla artister i Så mycket bättre 2021
Bild: Jessica Gow

Så mycket bättre 2021: Andreas Mattsson

0
1990-talsbandet Popsicle gjorde en kortlivad comeback sommaren 2018 men sedan dess har det varit ganska så tyst om framtiden. Andreas Mattsson har sedan bandet lades på is första gången dels släppt musik i eget namn men framförallt skrivit låtar till en lång rad svenska artister. Inte sällan tillsammans med kollegan Niclas Frisk. Så för dem som ska tolka Mattsson finns ett ganska brett spektra sånger att plocka av, om man nu inte väljer att ge sig på en gammal Popsicle-dänga. Mest strömmade låt: ”Not forever” (Popsicle)
ANNONS