Filip och Henrik hittade kärleken efter ”Bonde söker fru”

Ett år efter ”Bonde söker fru” har både Filip Edvinsson i Grimmared och Henrik Kullander i Gällared flickvänner.
– Wilma är underbar. Jag älskar henne, säger Filip.

ANNONS
LocationGrimmared, Gällared|
|

På onsdagskvällen visades det första av två ”Vad hände sen”-avsnitt av ”Bonde söker fru”, med flera hallänningar i centrum.

När programledaren Linda Lindorff kommer till Grimmared möts hon av en lycklig 27-åring i form av Filip Edvinsson.

Tårarna efter att bonden Elin Sandblom utanför Borås i stället valde Christian Sandberg har för länge sedan ersatts av ett leende och ett hjärta som klappar för en 22-åring från Skummeslövsstrand utanför Laholm.

– Jag och Wilma träffades första gången under Dansbandsveckan i Malung i juli 2022 och har varit ihop i ungefär ett år, säger Filip.

Dansar och pussar

Första blickarna utbyttes i Dalarna eftersom en av tjejerna i Wilma Mattssons kompisgäng sedan tidigare var lite bekant med en av Filips killkompisar.

ANNONS

– De skulle gå förbi att säga hej, men stannade och snackade. Jag la märke till henne lite extra redan då. Vi höll ihop resten av kvällen.

När de var på väg hem till Halland i olika bilar skickade Filip första meddelandet och senare började de att dejta på hemmaplan. På nyårsafton för snart ett år sedan bekräftade de sin kärlek till varandra.

– Muren jag hade byggt upp i flera år innan jag öppnade mig och visade känslor i ”Bonde säker fru” var borta när jag träffade Wilma. Så jag får ge mig en klapp på axeln att jag var modig att ta kontakt.

Träffades före tv-sändningen

Filip och Wilma träffades redan innan ”Bonde sökte fru” sändes på tv.

– Jag tror att det var bra, för det känns mer naturligt, säger Filip, som tycker att Wilma både är lugn men även har ”ett jävla go".

Paret tar nu ett steg i taget framåt. Det är för långt för Wilma att pendla från Grimmared till jobbet, men hon kan arbeta därifrån i snitt två vardagar i veckan, så att de kan bo ihop ungefär halva tiden.

– Jag är en bonnapojk och hon är uppvuxen i en villa, men hon tycker gårdslivet är roligt. Wilma gillar trädgården och har ockuperat växthuset. När vi skulle göra höstfint visade jag henne en gång hur hon skulle köra traktor och sedan skötte hon det medan jag fick kratta löv.

ANNONS

Flygbilder från Grimmared

Tidigare har ”Vad hände sen”-avsnitten fokuserat på bönderna, men i år är Filip med som en av de första brevskrivarna.

”Filip får mig att känna mig säker. Han får mig att lita på framtiden och jag ser fram emot vad den har att erbjuda”, säger Wilma i programmet.

En till halländsk koppling är att Jennifer Erlandsson i Slöinge, som själv var med som bonde 2016, var med i Grimmared under tv-inspelningen som inslagsproducent och har varit redaktör för den gångna säsongen.

– Jag blev smickrad av att de ville lägga tid på att komma hit. Alla som jobbar med programmet är jättetrevliga och vi har haft kontakt om annat också. En kul grej är att kanske 80 procent av bilderna och flygbilderna man ser mellan de olika inslagen är här hemifrån Grimmared, för att de tyckte att det var så fint, kuperat och öppet, avslöjar Filip.

Hans personliga favorit i årets säsong av brevskrivarna hos köttbonden Mimmi på Öland, var inte någon av finalisterna.

– Jag hoppades att Martin skulle bli kvar. Han var lugnet själv.

Gällaredsbonden är kär

Förra säsongen var Henrik Kullander en av bönderna, men han hittade inte kärleken. Flera av brevskrivarna valde att lämna gården och kvar sist blev Hanna, som inte heller utvecklade tillräckligt starka känslor.

ANNONS

”Det svåraste att gå igenom var nog besvikelsen mot sig själv, att ha misslyckats, men det var väl inte menat”, säger han i programmet.

Starkaste minnet är hur intensivt allt var förra sommaren.

”Det var inte riktigt mungiporna uppåt då. Man ville kanske för mycket och det gjorde att det låste sig i stället och att jag inte fick fram alla de sidorna som är jag. Nu med distans till allting kan man se det i ett helt annat ljus. Det har varit väldigt lärorikt”, fortsätter Henrik, som har lärt sig att lyssna mer och lyssna färdigt.

Till glädje för alla som höll tummarna för 36-åringen i Gällared, så har han i dag en särbo.

”Vi träffades första gången i maj. Rebecka heter hon, en väldigt rar tjej från Småland. Hon hittade mig i trasigt gods-avdelningen på facebooken, skojar Henrik och fortsätter:

”Nu har jag träffat hon som älskar mig för att jag är just den människan jag är och den känslan är helt fantastisk. Hon tillför så himla mycket glädje och energi i min tillvaro”.

ANNONS