Erik är inte ihop med Mimmi från ”Bonde söker fru”

Efter inspelningen av ”Bonde söker fru” träffades falkenbergsbon Erik Svensson och Mimmi Åsenius på Öland.
– Vi dansade, men bara som vänner, säger ”Snygg-Erik”.

ANNONS
LocationFalkenberg|
|

I sista avsnittet av årets ”Bonde söker fru” bjuds tittarna på en ny form av uppföljning. Förutom bönderna besöks även de två sista brevskrivarna och för Mimmis del var det läraren Jimmy Olofsson i Halmstad och Erik Svensson.

– Linda Lindorff (programledare) kom till Falkenberg när jag var mitt i en flytt så vi träffades på Långasand. Jag berättade att jag var singel och var i en period när jag ville landa, berättar Erik för HN.

Hur mycket kontakt har du haft med Mimmi?

– Vi har kontakt på en vänskaplig nivå och jag skickade ett meddelande eftersom jag tyckte att det blev ett väldigt abrupt slut. Jag ville tacka för tiden som varit med mera.

ANNONS

Men du åkte väl tillbaka till Öland också?

– Ja, det var i samband med en dansvecka som alltid är där vecka 27. Jag träffade Mimmi och vi kunde prata ut om allt som hade hänt.

Ångrar du något med ”Bonde söker fru”?

– Det har skrivits ganska hårda grejer om mig, som bygger på missuppfattningar om svartsjuka, men jag har haft fina vänner som har stöttat mig under hela programmet, så sammanlagt tycker jag att det var värt det.

Har du förändrats på något sätt av programmet?

– Det är sällan man får möjlighet att se sig själv utifrån och förstå hur man kan uppfattas av andra. Jag har exempelvis blivit uppmärksam på sättet jag talar med människor på, svarar Erik.

Återträff med killarna

Erik Svensson har efter inspelning fortsatt att jobba som säkerhetstekniker, men bytt arbetsgivare till Great Security. Han träffar fortfarande de andra deltagarna i ”Bonde söker fru” – och dagen efter att vi ses ska sju av dem på en återträff i Örebro.

– Jag och Jimmy har god kontakt och har sett på programmet ihop, berättar Erik, som inte har några planer på att vara med i några andra dokusåpor.

– Jag känner Erik bra. Vi var på Gekås i torsdags och shoppade. Det blev många blickar. Vi gick och skojade om att ”det blev ingen kärlek till Mimmi, men vi hittade varandra”, skojar Jimmy Olofsson.

ANNONS

För Jimmy var 99,9 procent av ”Bonde söker fru” en positiv upplevelse. Bara en del kommentarer på nätet var ett minus.

– Framför allt på Facebook kan de vara hårda. Flashback har jag också sett lite på, men det är inte lika hårt där. Men det var också mer i början. Nu bryr jag mig inte längre, säger han.

”Kaotiskt och jättekul”

Den 31-årige läraren i historia och samhällskunskap har märkt att tv-programmet har varit onsdagens stora snackis på Kattegattgymnasiet, för de som har sett avsnitten på TV4 Play redan på natten.

– Det har varit kaotiskt och jättekul. Det är här på skolan som jag har märkt av det mest. Mina elever kollar, men även andra elever. Många kommer fram och alla är positiva. Även kollegor som jag vanligtvis inte brukar prata med, säger Jimmy, som är singel just nu.

– Jag vill ha en självständig tjej, snäll, söt och som kan kommunicera. Gärna lite skinn på näsan, det gör ingenting.

Han har ingen kontakt med Mimmi Åsenius.

– Nyligen dök Eketorps borg upp i ”Historien om Sverige” och då skrev jag till henne. Hon svarade rätt så kyligt. Sen såg jag att hon hade tagit bort mig från Facebook och Instagram. Men jag kan gissa varför. Jag vet att en av brevskrivarna kontaktar henne och det har tagit mycket på henne. Och jag lägger upp ganska mycket om programmet på sociala medier, så jag tror bara att hon vill släppa den biten. Men vi har inga hard feelings. Vi hade skitkul i Varberg. Hon är bara trött, konstaterar Jimmy.

ANNONS
ANNONS