En centimeter avgjorde Viktors öde i ”Farmen”

Varbergsbon Viktor Bergström var 1,3 centimeter från att åka ut ur ”Farmen”, men blev i dagens avsnitt klar för finalveckan.
– Man kan inte lita på någon. Alla i ”Farmen” är ett hot nu, säger Viktor.

ANNONS
LocationVarberg||

Den senaste dramatiken med ”Farmen”-Viktor inleddes i söndagens avsnitt, där Christoffer Hammarlöf slog ut Artin Ghookassi men sedan själv förlorade mot Tora Brandström.

I en tredje kamp möttes Tora och varbergsbon Viktor Bergström i en tävling om att knyta knopar.

– Jag pluggade ju inte någonting på ”Farmen”, så jag bara tittade och gav upp nästan direkt. Jag förstod att det inte skulle gå.

Chans att komma tillbaka

Alla trodde att 29-årige Viktor var utslagen ur tv-tävlingen.

– Det kändes förjävligt! Så här får det ju inte gå till, tänkte jag. Jag var chockad att jag som storbonde kunde åka ut, minns den tidigare målvakten i HK Varberg.

ANNONS

LÄS MER: ”Farmen”-Viktor utsatt för näthat

Chansen att komma tillbaka till ”Farmen” gick via ”Torpet”, där Viktor fick tävla om en enda plats mot 37-årige Artin Ghookassi från Uppsala och 27-årige Christoffer Hammarlöf från Uddevalla. Men det fick inte de andra deltagarna reda på.

I första grenen fick Christoffer ner ett spett djupast och gick direkt till finalduellen. I en semifinal slog sedan Viktor ut Artin genom att gräva upp en sten ur jorden snabbast.

– Först tänkte jag att jag inte orkar mer, men sedan ville jag göra allt för att vinna och bli ”Torpet”-kung, säger Viktor.

Tävling i att såga

Finalduellen gick ut på att såga av en lika lång stör som satt i marken en bit bort, utan att mäta. Där var Viktor 5,5 centimeter ifrån och slog Christoffer med bara 1,3 centimeter.

– Jag var nervös eftersom det var en slumptävling, men jag hade turen på min sida och lyckades pricka rätt, berättar Viktor.

På köpet blev han bättre vän med sina medtävlare på ”Torpet” än han hade varit på ”Farmen”.

– På ”Farmen” var det ju bara ett spel från alla oss och Artin gjorde tydligen saker bara för att provocera mig, men på ”Torpet” behövde vi inte pakta och kom vi tillbaka till våra riktiga personer. Vi såg det som var bra och hittade varandra. Vi var mer avslappnade och hade otroligt roligt, fortsätter Viktor.

ANNONS

Hur såg du på att ni som tog er till finalveckan tävlade om en halv miljon kronor?

– För mig är pengar inte allt i livet och med tanke på att det är skatt på vinsten så blir det inte så mycket. Jag var inte där för pengarna.

Kommer du att bo kvar i Varberg, oavsett om du vinner ”Farmen” eller inte?

– Jag trivs i Varberg och har just nu inga tankar på att flytta, men jag är ju öppen för allt och har ingenting i Varberg som binder mig.

Hade du någon plan inför återkomsten till ”Farmen”, som visas på söndag kväll den 12 mars?

– Ja, att jag skulle skapa kaos direkt. Det var ju jag mot alla andra.

ANNONS