Därför sa Alex ja till Lina i GVFÖ

Alexander Sjöstrand från Okome ville fortsätta vara gift vid första ögonkastet med Lina. I kvällens avsnitt avslöjades om något av de tre kvarvarande paren ville skilja sig.

ANNONS
LocationOkome||

Efter en nervös natt, där paren sover isär och funderar över det viktiga valet i avsnitt tio, blev det dags att säga ja eller nej.

– Vi var jättenervösa båda två. Jag trodde att det var ungefär 60–40 procent för att Lina skulle säga ja och jag hade kunnat köpa ett nej. Det har ju varit mycket upp och ner, berättar Alex Sjöstrand.

Men det blev ja från alla de sex kvarvarande personerna i ”Gift vid första ögonkastet” (se faktarutan).

– Ja, det är rekord! För mig och Lina var det så bra sista veckan att det var korkat att inte fortsätta och testa hur det blev efter tv-inspelningen, förklarar Alex.

ANNONS

Tar av sig ringen

Det avgörandet valet meddelandes på Hässelby slott, där paren gifte sig.

– Jag fattade inte vart vi skulle förrän det var typ 20 meter kvar. Det var konstigt att komma tillbaka och känslosamt. Det hade bara gått en månad men kändes som mycket längre sedan, kanske ett år, tycker Alexander.

LÄS MER: Därför var Alex med i Gift vid första ögonkastet

En riktig chock blir det när Ida säger ja men Arvid efter en lång paus där han blundar och andas djupt med handen på hjärtat säger – nej. Det syns att psykologtrion tas på sängen.

Men Arvid vill fria på sitt sätt med en egen ring. Han går ner på knä.

"Jag är helt förlorad i dig. Bortom all kontroll. Vill du dela ditt liv med mig?”, frågar han.

Kallar Lina för Linda

Som en bonus i slutet bjuds tittarna på en riktig blooper, en felsägning. Det är när Alexander tittar på Lina under ett paraply medan regnet smattrar.

”Det är nu det är på riktigt”, säger Lina.

”Vi säger ja till personen. Jag säger ja till Linda och du säger ja till Alex”, svarar han.

”Linda?” säger Lina och börjar skratta.

Det tittarna kanske inte förstår är att Linda står bredvid, alltså videoreportern och fotografen Linda Axelsson. Alex finner sig och vänder sig mot henne och skojar:

ANNONS

”Linda, vill du gifta dig med mig?”, medan Lina fortsätter att skratta.

– Jag var rätt trött på Linda, för hon var så styrande just då. Jag var trött och irriterad för att vi inte hittade någon plats att spela in på, så jag hade just sagt ”Nu får du ge dig Linda” eller något liknande, förklarar Alex för HN.

LÄS MER: Alex om bröllopstalen du inte fick se i tv

Gissa om det blev fler skratt när gänget återsamlades för att spela in avsnitt elva och berätta om de fortfarande var gifta.

– Jag är glad att det kom med en del dråpliga situationer, med skjortan och vad hetta betyder i mat, för jag är ju sådan.

Som helhet är Alex Sjöstrand fortfarande nöjd över att han sökte till ”Gift vid första ögonkastet”.

– Jag har fått ett väldigt varmt mottagande, men det är några av oss som tyvärr har drabbats av näthat och det är jättetråkigt, berättar han.

LÄS MER: Alex råa humorbok orsakar en kris

Gift vid första ögonkastet

I avsnitt tio av GFVÖ – ”Gift vid första ögonkastet” – den 19 juni sa alla de tre kvarvarande paren att de ville fortsätta vara gifta. Hur läget var efter ett halvår visas i SVT om en vecka, den 26 juni.

• Lina Tomikas, 37 år, sjukvårdsbiträde, Göteborg och Alexander Sjöstrand, 40 år, enhetschef akutavdelningen, Skånes Universitetssjukhus, Malmö (uppvuxen i Okome nära Ullared) sa ja.

• Stina Thunberg, 31 år, sjuksköterska, Uppsala (uppvuxen i Enköping) och Fredrik Lindberg, 32 år, produktchef, Stockholm (uppvuxen i Hofors) sa ja.

• Ida Lind, 35 år, mäklare, Stockholm (uppvuxen i Aspeå) och Arvid Stark (tidigare Pettersson), 34 år, militärofficer, Djursholm (uppvuxen i Knutby) sa ja.

Redan i avsnitt nio valde Caroline Axelsson (32 år, djursjuksköterska i Kumla, men uppvuxen i Örebro) och Agust Örn Helgason, (32 år, projektledare och konstnär i Uddebo, men uppvuxen i Järna) att lämna programmet och skilja sig.

ANNONS