Därför föll Eden i gråt under Mello-repetitionen i Linköping

Under fredagens repetitioner blev Eden Alm, 22, så berörd att tårarna kom. Lite plötsligt och överraskande. Men det behöver inte vara ett problem.
– Det visar bara hur mycket den här låten betyder för mig, säger sångerskan från Hässleholm.

ANNONS
|

Det var på fredagseftermiddagen när Eden Alm höll på att runda av sin repetition i en nästan folktom Melloarena som tårarna kom. Plötsligt stod hon där på den stora scenen och såg väldigt liten ut när hon torkade tårarna. På ett ögonblick blev allt väldigt känslosamt och nedanför scenen fick Eden stöd av både sin tvillingsyster Alice och sin flickvän, youtubern Sara Songbird.

Men det var inget som hade gått snett i själva framförandet, inte rösten som hade gett sig.

– Nej, inget sådant. Det som fick mig att reagera var SVT:s inslag om mig. Det var första gången jag fick se och höra det och det påverkade mig ganska mycket, säger Eden till GP direkt efter att fredagskvällens publika genrep avslutats.

ANNONS

Eden tar klivet från Tiktok till Melodifestivalen

Och där inför en fullsatt Saab arena i Linköping gick det mycket bättre. Eden är glad och lättad och det närmast lyser om henne när vi får en kort pratstund vid 22-tiden.

– Det kändes helt fantastiskt att få stå där och sjunga inför flera tusen människor. Det har jag aldrig gjort tidigare. Publiken var så underbar och jag kände deras stöd så fort jag gick upp på scenen. Det var så himla roligt och fint.

I kväll får du addera två-tre miljoner tv-tittare också. Vad tänker du om det?

– Oj, jag vet inte. Jag tänker mest på att jag ska göra samma sak igen, fast gärna ännu lite bättre. Det finns alltid saker att slipa på.

Som mest har Eden uppträtt inför 400-500 personer, fast då var hon liten och sjöng i kör. Nu står hon ensam, även om gitarristen Lovisa Sjöberg Nordahl finns intill henne som stöd. Det blir alltså ett rejält kliv ut i offentligheten som väntar i kväll. För även om hon tidigare gjort succé med sin musik och sina personliga låtar på Tiktok är det trots allt något annat att sjunga live i SVT och debutera i Melodifestivalen.

Eden tittar inte på oddslistorna

– Jo ... men jag ser ju inte tv-tittarna vilket är rätt skönt. De bara finns där. Jag tror faktiskt inte att det behöver bli så nervöst. Nu känns det bara kul.

ANNONS

Eden skiner upp när hon får reda på att GP:s Melloteam vill skicka vidare henne till semifinalen. Problemet är att vi är relativt ensamma om det. De flesta andra tidningar och oddsmakarna tror inte alls på hennes stillsamma, personliga och avskalade bidrag ”Comfortable”.

– Jag kollar inte på oddslistorna och försöker låta bli att bry mig så mycket om vad andra tycker. Jag vill bara göra min låt så bra jag kan.

Hur skulle du beskriva ditt bidrag?

– Det är en ganska powerful singer/songwriter-låt med fantastiska stråkar som verkligen lyfter låten. Och den är väldigt känslosam och speciell för mig.

LÄS MER:De går vidare från Melodifestivalen i Linköping

LÄS MER:Maria Sur låter allvaret ta plats i Melodifestivalen

LÄS MER:Theoz specialträning: Sjunger på löpband

LÄS MER:Från kriget till Melodifestivalen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS