"Bonde söker fru" med Erik i Falkenberg

Från Mjöbäck till Falkenberg och från okänd till att kallas ”Snygg-Erik” i ”Bonde söker fru”. Det är 29-årige Erik Svenssons senaste livsresa.
– Jag försöker skynda långsamt, säger han.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Säkerhetsteknikern Erik Svensson är på jobbet på Elajo i Halmstad när vi pratas vid om det senaste avsnittet av ”Bonde söker fru”, där han efter en mc-utflykt på Öland fick säsongens första kyss av köttbonden Mimmi Åsenius.

– Hon är jättehärlig, säger han.

Det var bara några få dagar kvar av ansökningstiden när Erik bestämde sig för att skicka ett brev till TV4.

– Jag scrollade på Facebook och hade sett Mimmis castingklipp några gånger tidigare men inte valt att öppna det. När jag hade sett det tänkte jag att det blir nog en fin kille som får träffa henne och sedan tänkte jag ”det kanske är jag?”, berättar Erik.

ANNONS

Första speed-dejten var förstås nervös.

– Ja, det är ju en person som man vet väldigt lite om och samtidigt som man vill göra ett gott intryck, så blir man filmad från olika vinklar.

Sommarstuga i Olofsbo

Även innan Erik Svensson flyttade till Falkenberg vintern 2022 kände han till stan.

– Ja, mina föräldrar har en sommarstuga i Olofsbo, så jag har varit där mycket på somrarna. Jag kände att Falkenberg passade bra när jag ville ha lite nya vägar att gå på i livet. Jag är ju inte en stadsperson, så det känns lagom stort för mig.

LÄS MER: Hallänningarna Filip och Sebastiaan ett år efter ”Bonde söker fru”

Uppväxten skedde i Mjöbäck och gymnasiet blev på bygg- och anläggning i Tranemo. Hos Mimmi i ”Bonde söker fru” märks att Erik inte tvekar att testa olika arbetsuppgifter på gården.

– Jag använder ju verktyg och arbetar med kroppen varje dag, så det känns naturligt. Jag har tänkt att jag någon gång skulle bo på en gård oavsett om jag kom med i programmet eller inte.

Beredd att flytta

Erik har testat Tinder, men ville den här gången dejta på ett annat sätt. Både han och Mimmi har en längre relation bakom sig.

ANNONS

– Jag ser det som en styrka i alla steg, att veta hur det är att leva med en annan människa.

Hur tänker du kring en eventuell flytt till Öland om du och Mimmi blir ett par?

– Jag rannsakade mig själv och hade aldrig skickat in brevet om jag inte kunde tänka mig att flytta dit. Jag är inte med för att hamna i rampljuset.

Var det jobbigt att Mimmi även dejtade Jimmy och Martin?

– Det var annorlunda men jag såg det inte som en tävling, efter vi tre är så olika som personer. Vi har haft kul ihop och har kunnat stötta varandra.

Är du nöjd med hur programmet har klippts hittills?

– Som helhet ja, men när gruppdejten visades framställdes jag som ”sotis” och missunnsam och det kände jag mig inte som. De fångade väl några ögonblick när det verkade så, och det var ju lite synd.

Hur känns det att kallas ”Snygg-Erik” inför hela Sverige?

– Ja, det är väl Jimmy som har hittat på det smeknamnet. Jag har inte reflekterat så mycket över det, men det finns ju betydligt värre saker man kan bli kallad.

LÄS MER: Jimmy från Halmstad dejtar Mimmi på Öland

ANNONS

Årets tv-bönder

Så här presenterar TV4 de tre bönderna som söker kärleken i årets ”Bonde söker fru”:

• Mimmi Åsenius, 28 år, köttbonde: ”Bland drömska miljöer på Ölands sydligaste udde bor Mimmi. Mimmi bodde en sväng i England och i Jämtland innan hon återvände till familjegården. Men nu ligger hennes fokus på lantbruket och djuren. Livet på gården erbjuder spännande projekt och Mimmis dröm är att renovera familjens vackra sekelskifteshus tillsammans med sin framtida kille. En MC-semester på Ölands smala grusvägar står också högt på önskelistan”.

• Michael Klingstedt, 57 år, strutsbonde: ”Utanför Falköping bor Michael som startade en av Sveriges första strutsfarmer 1995. Men 1996 vändes livet upp och ner för Michael då hans hustru, Ann, dog av hjärtfel. Michael minns knappt första tiden efteråt. Fokus låg bara på att överleva och se till att döttrarna mådde bra. Sedan dess har Michael prioriterat sina barn och andra i sin närhet. Men det ska nu bli ändring på det. Michael längtar efter tvåsamhet och är övertygad om att man kan bli nykär igen fastän man är 57 år”.

• Jens Kundin, 27 år, kött- och spannmålsbonde: ”På en vacker familjegård utanför Hedemora bor Jens. Där driver han jordbruk och snickeri tillsammans med sin pappa. Ett liv som han aktivt valde redan när han var 15 år gammal. Att bli bonde och ta över familjegården har alltid varit en självklarhet och en tydlig prioritering. Men med tiden har även kärlekslängtan vuxit sig allt starkare. Jens trivs bäst i Dalarna och lämnar sällan Hedemora. Han har aldrig sovit på hotell men den stora drömmen är ändå att resa jorden runt med sin framtida kärlek”.

ANNONS