Tommy Nilsson i "Så mycket bättre"

Startfältet i höstens omgång av TV4:s "Så mycket bättre" är klart. Tommy Nilsson blir den sjunde och sista deltagaren.Det är ett program man gärna vill vara med i, säger han till TT.

ANNONS
|

Tommy Nilsson smider medan järnet är hett. För några veckor sedan syntes han i Melodifestivalen tillsammans med Patrik Isaksson och Uno Svenningsson. I sommar spelar han både med Isaksson och Svenningsson samt på Badrock-turnén, och i höst syns han åter på bästa sändningstid när "Så mycket bättre" drar igång.

Senare i vår släpper han också ny musik. Det blir med andra ord mycket Tommy Nilsson under 2016.

- Det är ett bra år. Jag tänker att man tjänar ihop till saker och ting, på något sätt. De senaste åren har jag tackat ja till andra saker än jag kanske gjort tidigare, vilket gör att man kommer in i folks medvetanden och blir aktuell. Då får man plötsligt vara med överallt, säger han.
"Skön samling"

Tommy Nilsson gör Little Jinder, Magnus Carlson, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Freddie Wadling och Jill Johnson sällskap i "Så mycket bättre".

Han känner sig nöjd med årets sammanslutning av artister.

- Jag hade turen att hamna i ett program med en skön samling människor. Man har någonting man kan prata om, det känns som att det kommer bli ett bra program.
"Känns som en lillbrorsa"

Tommy Nilsson och Jill Johnson har spelat ihop tidigare, men hans hjärta bultar lite extra för en annan av höstens deltagare - som tolkade "Öppna din dörr" i "Idol" för några år sedan.

ANNONS
- Danny är en skön kille. Han har ju varit på min musik förut. Jag känner igen mig själv i honom faktiskt. Jag vet inte varför, men han känns lite som en lillbrorsa. Fast det vet han inte om.

Följande artister medverkar i den sjunde omgången av "Så mycket bättre":

Magnus Carlson

Lisa Ekdahl

Jill Johnson

Little Jinder

Tommy Nilsson

Danny Saucedo

Freddie Wadling

Född 1960 i Stockholm.

Var sångare i hårdrocksbandet Easy Action på 80-talet.

Har släppt nio studioalbum som soloartist. 1994 kom "En kvinnas man" med singeln "Öppna din dörr" som blev årets låt på Svensktoppen.

Vann Melodifestivalen 1989 med "En dag".

Ställde upp i tävlingen igen 2007 med "Jag tror på människan" och i år, tillsammans med Patrik Isaksson och Uno Svenningsson, med "Håll mitt hjärta hårt".

ANNONS