Tommy Nilsson fick flest röster i premiären av "Stjärnornas stjärna". Arkivbild.
Tommy Nilsson fick flest röster i premiären av "Stjärnornas stjärna". Arkivbild.

Tommy Nilsson favorit i "Stjärnornas stjärna"

Premiären av TV4:s "Stjärnornas stjärna" bjöd på countrycovers och Petra Mede har nu officiellt gjort entré i sin nya kanal. Ingen behövde lämna programmet efter det första avsnittet men enligt tittarnas röster hänger Ace Wilder löst – och Tommy Nilsson var bäst.

ANNONS
|

De åtta artisterna som genom säsongen ska utmanas i att testa nya genrer tog sig i premiären an country. Av deltagarna – Tommy Nilsson, LaGaylia Frazier, Roger Pontare, Linda Pira, Ace Wilder, Ola Salo, Casper Janebrink och Wiktoria – är det kanske den sistnämnda som är mest förknippad med genren i vanliga fall, och det märktes när juryn fick säga sitt.

- Vilken countryröst, vilken countrystjärna, sade genreexperten Alexzandra Wickman efter framträdandet och torkade samtidigt tårar ur ögonvrån.

ANNONS

Men det var inte bara Wiktorias "Not ready to make nice" (Dixie Chicks) som fick henne att sträcka sig efter näsduken. Även Tommy Nilssons version av Elvis Presleys "Always on my mind" hyllades för sin känsla.

- Det viktigaste med countrymusiken är att beröra en annan människas hjärta, och det gjorde du verkligen i kväll, sade Wickman.

- Du är en mästare på att beröra, höll jurymedlemmen Zannah Hultén med.

Ingen behövde lämna programmet efter premiäravsnittet, men tittarnas röster från kvällen tas med i räkningen nästa vecka då någon blir eliminerad. Och enligt tittarna var Tommy Nilsson bäst – och Ace Wilder sämst.

Men kanske var det tur att ingen behövde lämna just i kväll – jurymedlemmen Jan Gradvalls samlade bedömning var nämligen att alla var "lite för bra".

TT

Fakta: Deltagarna i "Stjärnornas stjärna"

Ola Salo, tidigare sångare i The Ark

Ace Wilder, popartist

Casper Janebrink, dansbandsmusiker i Arvingarna

Linda Pira, rappare

LaGaylia Frazier, jazzsångerska och jurymedlem i TV4:s "Talang"

Roger Pontare, tvåfaldig Melodifestivalvinnare

Tommy Nilsson, pop- och rockartist

Wiktoria Johansson, popartist

ANNONS